За детоксикацията и някои свързани с нея опасности

jonathan

Jonathan Landsman

Първо, нека да бъда напълно ясен - ако пренебрегваме токсичното натрупване в нашето тяло, ще бъдем изложени на висок риск от заболяване. Всеки от нас е токсичен - това е само въпрос на степен. Но, ако ми позволите да обясня, втурването в една програма за детоксикация може да бъде смъртоносна грешка.

Jonathan Landsman и Dr. Edward Group говорят за рисковете за здравето, свързани с токсините и как безопасно (и ефективно) да се детоксикира тялото. За това как правилно да се сваля нежеланото наднормено тегло, да се повиши нивото на енергия и др.п.

Може ли една програма за детоксикация да увреди човешкото здраве?

Краткият отговор е да! Сега, не ме разбирайте погрешно, но аз мисля, че трябва да направим всичко възможно да избягваме токсините и да се отървеме от химикали - вътре в нас, което може да доведе до заболяваня. Но, преди да се втурнете да харчите пари за комплект за детоксикация, трябва да разгледаме няколко неща.

1. Избягвайте отровите. Повечето здравни експерти биха се съгласили - трябва да преоценим всичко, което ядем и пием преди да се започне програма за детоксикация. Много от храните, предлагани в супермаркетите и ресторантите, са натоварени с опасни химикали - като генетично модифицирани организми (ГМО), MSG и изкуствени подсладители.

2. Намалете възпалението на червата. Повечето хора никога не обмислят здравето на храносмилателната им система преди да започнат програма за детоксикация. Имайте предвид – “мобилизирането” на токсичните отпадъци не означава задължително елиминиране. С други думи, ако имате проблеми с червата, токсините, които се отделят от мастната тъкан могат да бъдат повторно разпределени и абсорбира в други части на тялото, включително мозъка.

3. Гледайте хранителния си прием. Много хора прекалено се ентусиазират по "изчистването" на тялото, а забравят за попълването на жизненоважните хранителни вещества. Например, постенето само на вода никога не трябва да се приема с лека ръка, а ако нямате опит с постене, консултирайте се. Детоксикиращите програми увеличават стреса върху редица органи, включително черния дроб и бъбреците. Така че, не забравяйте да поемате много антиоксиданти, като витамин C, за да се сведе до минимум опасността от оксидативен стрес.

Една добра програма за детоксикация може да ви помогне да отслабнете, да премахнете умората, да стимулирате паметта и интелигентността си. Научете как да премахнете нежелани химикали безопасно и ефективно без да навредите на тялото.

Най-често срещаните грешки при детоксикация, които трябва да се избягват:

1. Не се отказвайте от "първия опит". С други думи, здравословните детоксикиращи стратегии са начин на живот, а не "магически хапчета". И тъй като резултатите са важни, всички ние имаме нашите собствени индивидуални различия и изисквания, с които трябва да се съобразим. Например, запекът не може да бъде разрешен с прахообразен продукт - но увеличаването приема на вода може да свърши работа (особено ако вашия здравен проблем произтича от дехидратация).

2. Спрете да харчите парите си за неефективни продукти. Имайте предвид, че  токсичното тяло може да предизвика мозъчно замъгляване, загуба на  памет и физическа болка. Тези токсини могат да бъдат свързани с клетъчно възпаление - основен рисков фактор за заболяване. Преди да започнете скъпа програма за детоксикация, вашето здраве може да се подобри с просто премахване на токсините от това, което е най-близо до вас. Така например, премахнете живачните пломби и химическите домакински препарати. Почистването на въздуха в затворени помещения може да се осъществи чрез закупуване на повече стайни растения или с висококачествени въздушни филтри.

3. Не прекалявайте. Върнете се в изходната гледна точка - твърде големия ентусиазъм за прочистване може да бъде опасен. Например, мислите че  пиенето  на повече вода ще ви помогне? Това е добре - просто не забравяйте да  пиете  чиста (не замърсена) изворна вода – и да го тествате. Или използвайте  висококачествено пречистена  вода, за да премахнете нежелани елементи като флуор и хлор.

На последно място, много хора вярват, че "ефективната" детоксикираща  програма (естествено) произвежда нежелани резултати. Това просто не е вярно. Разбира се, в началото, може да се почувствате малко по-муден - но най-общо казано, вашите енергийни нива трябва да скочат и умствената ви яснота трябва да се подобри.

http://www.naturalhealth365.com/safe_body_detoxification/detox_tips.html

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *