Възпалението е най-големият враг на тялото ви

   images (31)

Има 7 начина, по които хроничното възпаление може да увреди вашето тяло. Възпалението е бавно нарастващ, широко обхващащ тялото ви процес, който  вече е признат като основната причина за широк кръг сериозни здравословни проблеми. За съжаление, повечето хора не правят нищо, докато първите симптоми, като болки и дискомфорт в ставите, не започнат да се появяват. Когато това се случи, често тяхната първа реакция е да отидат на лекар, който е малко вероятно да диагностицира правилно проблема и повече от вероятно ще предпише медикаменти, които далеч не са безопасни и могат да са полезни само в краткосрочен план.

Проблемът с фармацевтичните средства за борба с възпалението

Съвременното медицинско виждане за борбата с възпалението даде тласък на няколко милиардна доларова индустрия за Big Pharma. Обаче, проучванията показват, че дългосрочната употреба на дори на пръв поглед "безобидни", отпускани без рецепта противовъзпалителни хапчета, има сериозни странични ефекти, например постоянно увреждане на ставите, на черния дроб и бъбреците, стомашно кървене, язви и повишен риск от инфаркт и инсулт.

Що се отнася до предписваните с рецепта хапчета против болки, те са много по-лоши. (Може би си спомняте болкоуспокояващото Vioxx, което беше обвинено за 100 хиляди живота, докато FDA го забрани.) Всеки път, независимо дали вземате хапчетата с или без лекарско предписание, знайте, че болкоуспокояващите в дългосрочен план не са безопасно решение.

Възпалението е нож с две остриета

Важно е да се разбере, че временното възпаление е естествена, нормална част от процеса на изцеление на организма. И при нормални условия, след като работата е свършена, възпалението отшумява и изцелението може да започне. Проблемът, обаче, възниква, когато възпалителната реакция “не се изключи", а остава в състояние на постоянна бойна готовност. Ако възпалението стане хронично, може да причини сериозно увреждане на сърцето, ставите, мозъка, кожата, талията и други.

Каква е причината възпалението да стане хроничноСложно е, но много експерти смятат, че това е комбинация от фактори, като например, излагането на токсини, липсата на физическа активност и консумацията на преработени храни.

Ако все още не съм ви убедил, че възпалението е най-големият враг на тялото ви, оставям науката да го направи убедително.

Ето седем здравни проблема, свързани с хроничното възпаление:

1: Анормален растеж на клетките:  Процесът на възпаление се инициира от сигнализиращи клетките химикали, известни като цитокини. Когато тези цитокини остават активни за дълъг период от време, може да се появи нарушение в клетъчното развитие и да се превърне в причина здравите клетки да станат анормални.

2: Сърдечни проблеми:  Противно на това, в което учените са вярвали в продължение на години, възпалението, а не холестеролът, е основният виновник, когато става въпрос за сърдечно-съдови проблеми. Тялото отговаря на възпалението в кръвоносните съдове чрез покриването им с холестерол, което ги предпазва от увреждане.

3: Когнитивен упадък:  Мозъчните клетки са особено чувствителни към ефектите на хроничното възпаление. В действителност, възпалението е идентифицирано като основен фактор за развитието на бета-амилоидни мозъчни плаки, които са отличителен белег на тежките форми на когнитивния упадък.

4: Болки в ставите:  Този ефект на възпалението може да бъде нещо,което вече ви е добре познато. Ставите са особено податливи на възпаление, което се проявява като скованост, пукане, болка и загуба на подвижност.

 5: Стареене на кожата:  Знаете ли, че възпалението е основен фактор за развитието на фините набраздявания и бръчките? Възпалението също е свързано със сухотата на кожата, сърбежа и някои кожни заболявания.

6: Храносмилателни проблеми:  Един възпален храносмилателен тракт е предразположение към храносмилателни проблеми, вариращи от киселини в стомаха до запек. Но не само това. Възпалението в храносмилателния тракт може да доведе до намалено усвояване на важни хранителни вещества.

7: Увеличаване на теглото:  Една от по-малко известните последици от хроничното възпаление е затруднението с намаляването на теглото. Изследванията показват, че възпалението е свързано с определени бактерии в червата, които изглежда насърчават неутолимия глад за още и още въглехидрати.

Joshua Corn

http://www.peakhealthadvocate.com/5520/health-problems-linked-to-chronic-inflammation/

One thought on “Възпалението е най-големият враг на тялото ви

  1. № 7: Увеличаване на теглото ... това не го знаех наистина.. Смятам да обърна внимание над това. Също така ще си запиша статията в Bookmarks, искам пак да я прочета. Благодаря!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *