Пет чудесни храни за отслабване

images (3)

Доколкото диетите не могат да бъдат съвършени, все още е възможно да отслабвате, просто като ядете правилните, точните видове храни. Комбинацията от добрите храни, всъщност, може да бъде ключът към сваляне на упоритите излишни килограми по един бърз и естествен начин.

Храни за отслабване

Би било разумно да се помисли за обединяването на следните храни в режим за отслабване:

  1.Шам-фъстък

images (5)

Консумацията на месо често е намалена в диетите за отслабване. Какво може да направите, за да си осигурите протеини и мазнини? Месото може да се замести със здравословни ядки като шам-фъстъци. Една порция шам-фъстък съдържа около 240 калории. От друга страна, с тях ще се осигури едно добро количество безопасни, ненаситени мазнини за задоволяване на необходимата дневна доза. Освен това, фибрите, които тези ядки съдържат,са отлични, за да се изметат отровните вещества, дебнещи във вътрешността на стомаха. Резултатите от изследванията подкрепят идеята, че индексът на телесна маса се подобрява, след  като участниците продължават да консумират ядките ежедневно.

 2. Гъби

 i009620

Ето и друг добър заместител на месото: за някои гъби е установено, че имат способността да свалят от теглото, ако се консумират вместо месо, но само един път на ден. В изследване, проведено от Weight Management Center of John Hopkins Bloomberg School of Public Health, е регистрирана значителна загуба на тегло сред тези, които са консумирали гъби.Според изследователите, тези, които ядат гъби вместо месо в продължение на една година, може да свалят 3,5 кг.

 3. Кисело мляко

  images (6)

Киселото мляко е друга обещаваща храна за сваляне на килограми, но все още няма убедителни доказателства. Изследователите, обаче, разполагат с необходимите данни за възможна връзка между отслабването и консумацията на кисело мляко. В изследване, проведено от Darius Mozzafarian of Harvard University, е установено, че киселото мляко има най-силна връзка с отслабването, а картофите – най-слаба. Учените все още не знаят основната причина за тази възможност, но предполагат, че киселото мляко като пробиотик кара организма да се освобождава от излишните мазнини.

 

 4.Овесени трици

 Oat_Bran

Овесените трици са основна съставна част на диетите за сваляне на килограми. Необходими са най-малко 3 супени лъжици овесени трици на ден.

Овесените трици действат по същия начин, както богатите на фибри храни, поради това, че, от една страна, човеклесно  чувства пълен стомаха си, а от друга страна, овесените трици подпомагат премахването на отпадъците.Но има и още нещо.Овесените трици намаляват холестерола в кръвта, като абсорбират излишните мазнини и ги предоставят на организма за използване.Хубавото е, че може да постигнете добър ефект на отслабване само чрез консумирането наедна купичка овесена каша сутрин.

 5.Зехтин

 

изтеглен файл (4)

Преминаването към зехтин също ще бъде един непосредствен, бърз инструмент към диетата за отслабване.Тази мазнина казва на мозъка, че трябва да се спре производството на хормоните на апетита, които ендокринната система произвежда всеки път, когато е усетен пристъп на глад.В проучване  на University of Irvine, е установено, че зехтинът претърпява трансформация и се превръща в съединение, наречено oleoylethanolamide, мощно съединение, което може да сигнализира на мозъка да спре процеса на сигнализиране за глад.С маслиновото масло в диетата усещането за ситост е възможно дори само след няколко хапки.

Заключение

Една добра програма за отслабване, която включва както упражнения, така и естествени хранителни продукти, би могла да работи извънредно. Тези продукти са евтини и могат да принесат и други ползи за здравето освен за сваляне на килограми.

Yanjun

http://www.naturalnews.com/042538_weight_loss_healthy_diet_nutritious_foods.html#ixzz2l7YgAfzb

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *