Тези два нутриента запазват вашето зрение

images (7)

(Бел. моя - И.В.:  Ако имате интерес към най-добрия продукт, комбиниращ в състава си фолат и В12, изпратете имейл на: hnn@iv-auto.com)

Ослепяване” означава загуба на повече зрение. Не можете да виждате как внуците ви растат. Не можете да шофирате. Да загубиш зрението си означава загуба на свободата. Това е страшно.

Но за 12-те милиона души само в САЩ, които страдат от свързана с възрастта макулна дегенерация (AMD), това е реалност.

Свързаната с възрастта макулна дегенерация причинява увреждане на тъканта на ретината. Това е най-често срещаният проблем с очите, който се проявява с достигането на 50 и повече години. И това е водещата причина за слепота.

Стопирането на свързаната с възрастта макулна дегенерация AMD може да ви помогне да запазите зрението си. И да запазите своята независимост.

И така, кой би си помислил, че тези два витамина могат да направят толкова ​​много за предотвратяването на AMD ?

Да, те могат. Скорошно проучване, публикувано в майския брой на Американското списание за Клинично Хранене (The American Journal of Clinical Nutrition) го доказва.

Факт: ако не получавате достатъчно само от едно тези хранителни вещества, може да увеличите риска от развитие на свързаната с възрастта макулна дегенерация с цели 2,5 пъти. Да, те могат да бъдат именно толкова важни.

Кои са двата нутриента, които пречат насвързаната с възрастта макулна дегенерация да открадне зрението ви?

 Витамин В12 и фолиева киселина (фолат или витамин В9).

Австралийски изследователи провели 10-годишно наблюдение на хора на 55 и повече години. В края на проучването установили, че тези, които били с дефицит наB12, е 2,5 пъти по-вероятно да развият AMD.

А тези с дефицит на фолат?   Те имат 89вероятност да развият AMD.

Изследователите установили също, че хората, които вземали B12 допълнително, намалили риска с  47%.

Дефицитът на В12 се среща най-често сред възрастни над 50-годишна възраст. Някои от симптомите са умора, скованост и изтръпване на ръцете или кракатаанемия.

Анемията се появява и ако сте с дефицит на фолат. Може също да се появи и загуба на апетит и слабост.

Може да решите да вземате тези нутриенти заедно или по отделно, но двата заедно имат и много други полезни качества за здравето, освен борбата с AMD.

Можете да получите много от тях и чрез храната, но органичната, разбира се. Яжте органични яйца, месо, риба и птици, за да получите B12. И се заредете със зелени листни зеленчуци, броколи и авокадо за фолат.

В повечето случаи е невъзможно да се възстанови загубата на зрение, причинена от AMD, така че трябва да се съсредоточите върху предпазването. Комбинирани, B12 и фолиева киселина (фолат) могат да бъдат ключа за запазване на вашето зрение и свобода.

http://institutefornaturalhealing.com/2013/07/these-two-nutrients-save-your-eyesight/

References: 
1http://www.dukehealth.org/eye_center/specialties/macular_degeneration/care_guides/macular_degeneration_frequently_asked_questions/#howcommon2 http://nei.nih.gov/health/maculardegen/armd_facts.asp

 3 http://ajcn.nutrition.org/content/98/1/129.abstract

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *