Алое Вера има анти-туморно въздействие и е чудесно за кожата и сърдечно-съдовата система

images (12)

Aloe Vera има повече от 6000-годишна история. В египетската цивилизация за първи път са забелязани изключителните му ползи за здравето и го наричат “растение на безсмъртието”. Алое Вера е било използвано при различни здравословни проблеми, вариращи от безсъние, плешивост, кожни раздразнения, изгаряния, рани, лошо храносмилане и дори рак. Сега вече се отглежда в тропическите области, като Южна Африка, Латинска Америка и Карибите. В годините се откриват все нови и нови лечебни свойства на алоето.

Aloe Vera сега се счита за суперхрана от много здравни специалисти, тъй като непрекъснато се разширяват неговите изключителни анти-бактериални, противогъбични, анти-вирусни и анти-оксидантни свойства. Алое вера е изпълнено със значителни количества от многобройни витамини и минерали. Алоето е и адаптоген, което по същество означава, че има способността да помага на организма да се адаптира и да противостои на практически всякакви появили се промени, които нормално биха довели до заболявания. Алоето автоматично стимулира защитните механизми, за да се справят много по-ефективно при появата на различни форми на стрес.

Aloe Vera е не само изключително добро средство за кожата и имунната система, но изследванията сега показват огромния му потенциал при проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система и дори някои видове рак.

Изследванията показват, че Алое Вера може да спре растежа на рака на кожата

В Индия беше проведено изследване върху мишки албиноси, страдащи от втора степен кожна канцерогенеза. Учените искаха да тестват ефективността на Aloe Vera, прилагано външно или вътрешно. Те веднага забелязали, че когато били използвани самостоятелно мазилата DMBA и Кротон, на 100% са се развили тумори. От друга страна, когато е дадена някаква форма на Алое Вера,вероятността да се развият тумори била с 60 % по-малка, като общият брой на папиломи бил значително намален. Изследователите са убедени, че химио-превантивното действие на Aloe Vera произтича от съдържащите се в него високи концентрации на антиоксиданти, глутатион, изоензими на супероксид дисмутаза, селен, цинк и полизахариди.

Въз основа на няколко експеримента се вярва, че когато Алое Вера се въвежда в кръвния поток, значително се увеличава транспортирането на кислород и дифузните възможности на червените кръвни клетки. British Medical Journal публикува проучване, което показа как съдържащите се в Алое Вера съставки са били в състояние да намалят нивата на холестерола, да контролират нивата на кръвното налягане и да подобрят кръвообращението като правят по-течна кръвта  (сгъстената кръв  все по-често се явява като проблем - б.м. И.В. ). Тези резултати са ясен знак, че консумирането на Алое Вера намалява рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Много изследователи установиха, че изгарянията могат да се лекуват до девет дни по-бързо, когато са третирани с Алое Вера. Според проучване, изгарянията могат да бъдат излекувани за по-малко от 16 дни с помощта на алое вера, докато  при третиране със сребърен сулфадиазин, синтетичен медикамент, ще са нужни минимум 19 дни, за да има същия ефект.

P. Simard

 (Aloe Vera is an anti-tumor herb that's also great for your skin and cardiovascular system)

http://www.naturalnews.com/044427_aloe_vera_skin_cancer_prevention.html#ixzz2yVr6V0y3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *