Защо трябва да се яде повече конопено семе

 

Heart-Hands-Hemp-Seeds

(NaturalNews) Група столетници в китайско село най-вероятно са открили истински извор на младостта, употребявайки едно добре известно семе. Почитани заради дългият им живот, който трае повече от 100 години, те живеят в една от малкото останали точки на дълголетие в света. Споделяйки сходни характеристики с други дълголетни, жителите на Bama Yao  живеят с богата на хранителни вещества диета и се наслаждават на девствена природа. Тайната на изключителната им дълголетност, обаче, изглежда е високият им прием на конопено семе.

Известно е, че конопеното семе е богато на много хранителни вещества, които се борят с болестите. В тези малки семена се съдържат различни витамини, минерали, антиоксиданти и здравословни мазнини - включително калций, калий, магнезий, сяра и желязо, както и витамини А, В, С, Е и D. Препълнено с омега-3 и 6 мастни киселини, конопеното семе е една от най-добрите храни, осигуряващи ни по-остър ум и стабилно сърдечно-съдово здраве. Тъй като конопеното семе притежава и забележителни нива на мощния  антиоксидант фитол , редовната консумацията на семето може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак. Конопеното семе също така намалява възпалението.

Мощно изцеление в малък пакет

Свързано с разнообразие от нарушения, зависещи от възрастта - като диабет, сърдечни заболявания и рак - хроничното възпаление оказва значително влияние върху здравето. Чрез намаляване на възпалителната реакция в организма, можем значително да намалим нашия риск от заболяване. Конопеното семе е важен фактор в това отношение. Притежаващо изобилно редките омега-6 мастни киселини GLA, конопеното семе блокира производството на провъзпалителни молекули. Нещо повече, GLA в конопеното семе, допълнително намалява възпалението, като в крайна сметка се превръща в простагландин, силно противовъзпалително съединение.

Екземата - друго възпалително състояние - също се повлиява добре от лечебния балсам на конопеното семе. Засягаща около 17 милиона възрастни и деца само в Съединените щати, екземата се характеризира с неприятен обрив, който често се възпалява. William Gamonski пише  в Life Extension Magazine: "За да се изследват ефектите на маслото от конопено семе върху клинични симптоми на атопичен дерматит, финландски учени извършват рандомизирано, контролирано кръстосано проучване, където участниците са приемали или 2 супени лъжици масло от конопено семе или зехтин дневно в продължение на осем седмици, последвано от четири седмици без лечение. След това участниците преминават към обратното лечение за още осем седмици. Пациентите са били инструктирани да поддържат нормалната си диета и да избягват кожни кремове. "По време на фазата с масло от конопено семе, участниците преживяват статистически значимо намаление на сухотата на кожата от 29,4% и сърбеж на кожата от 39%, докато не са наблюдавани значими промени във фазата със зехтин. Смята се, че тези положителни промени в качеството на кожата са свързани с полезните подобренията в профилиите на плазмени мастни киселини на субектите. "

Лесни начини за добавяне на повече конопено семе в начинът ви на хранене

Ако желаете да се възползвате от ползите на конопеното семе, но не знаете откъде да започнете, ето няколко предложения: Смесете 1 супена лъжица масло от конопено семе в шейкове. Поръсете семената върху зърнени закуски, овесени ядки и кисело мляко. Смесете цели семена в тестени изделия като кифли, хляб, мюсли и бисквити. Заместете с конопено семе другите семена и ядки в любимата си рецепта за песто. След готвене, поръсете масло върху макаронени изделия, зърнени храни и супи. Използвайте го като заместител на маслото върху препечени филийки.

Carolanne Wright
http://www.naturalnews.com/048097_hempseed_fatty_acids_inflammation.html#ixzz3MvrYRgjL

Sources:

http://www.medicalnewstoday.com

http://www.lef.org

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http://www.chinahighlights.com

http://hemp.org

http://science.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *