Предпазете клетките на черния дроб и сърцето си от увреждане

images (3)

Широко разпространена грешка в начина ви на живот може да изложи на риск клетките на черния дроб и сърцето ви. Но проучване в Medical College of Wisconsin показва как можете да защитавате вашите органи от непоправимо увреждане.

Проблемът, който застрашава здравето ви, е претоварването с работа и през нощта. Изследването в Уисконсин идентифицира специфично клетъчно увреждане и нараняване на клетъчния генетичен материал, свързан с недоспиване и упражняване на твърде силен натиск върху себе си, за да приключите работата си.

Предишни изследвания са показали, че когато пропускате съня, може да развиете измерими количества протеини в кръвта, които са свързани с увреждане на мозъка, а това може да доведе до болестта на Алцхаймер. В допълнение, липсата на сън може да удвои вероятността за хоспитализация поради сърдечна недостатъчност, да увеличи риска от диабет и да всее хаос в сърдечния ритъм.

Изследователската лаборатория в Уисконсин показва, че клетките в органи, като сърцето, черния дроб, белия дроб и тънките черва може да пострадат от ДНК промени, когато пренебрегвате съня си. Тези клетки не се възстановяват, докато не компенсирате лишаването от сън.

изтеглен файл (1)

"Изследването след години работа кулминира и осигурява физически доказателства, че лишаването от сън уврежда клетките и че оздравяването на съня, наред с други параметри, възстановява баланса между увредената и „ремонтираната“ ДНК, казва изследователят Carol Everson. Това е важно, защото специфичните физически основи, предизвикващи риск от заболяване поради недостиг на сън, са били неуловими, а сега вече биват идентифицирани."

Carl Lowe

http://easyhealthoptions.com/protect-liver-heart-cells-damage/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *