10 хранителни дефицита, които могат да причинят депресия

Woman-Depressed-Worried

(NaturalNews) Случвало ли ви се е някога да се чудите къде отидоха положителните емоции?

Ако оптимистичният ви поглед върху живота се е вгорчил, тогава трябва да знаете, че, отвъд психологическите подходи, храненето играе ключова роля в поддържането на настроението.

Има няколко хранителни дефицита, които могат да доведат до чувство на депресия.

Може да попитате вашия лекар дали не сте в дефицит на някои от важните нутриенти, описани по-долу. Ако вашият лекар не е склонен да приеме разглеждането на хранителните дефицити като причина за депресия, тогава можете да обмислите да „уволните“ вашия лекар.

Коригирането на непълноценното хранене и добавянето на подходящи хранителни добавки трябва да бъдат първостепенните цели за всеки доктор със съответното подходящо образование и почтеност. Задоволяването на вашите потребности от полезни хранителни вещества е най-евтиното, най-малко инвазивното, най-безопасното и най-ефективното средство за възстановяване баланса на тялото.

Ето 10-те хранителни вещества, които да проучите и тествате:

 № 1 - Аминокиселини

Като основни градивни елементи на протеина, аминокиселините играят ключова роля в подпомагането на правилната ви мозъчна функция. Когато не получавате достатъчно аминокиселини в диетата си, може да започнете да се чувствате депресирани, нефокусирани и мудни. Увеличете приема на червено месо, боб, семена и ядки, за да се гарантира, че получавате достатъчно от тези жизненоважни хранителни вещества.

№ 2 - Витамин В комплекс

Според проучване, проведено през 2009 г., повече от една четвърт от всички възрастни жени с диагноза тежка депресия са с дефицит на витамин В комплекс. Това подсказва, че тези витамини са много по-важни за нашето психично здраве, което едва ли някой преди това е осъзнавал.

Днес National Institute of Health предлага дневен прием на 2.4 mcg на B-12 и 1.5-1.7 mg на B-6. Тези основни хранителни вещества, могат да бъдат открити в месо, птици, риба, яйца, мляко и морски храни като миди, миди и раци.

№ 3 - Витамин D

Дефицитът на витамин D не е свързан само с депресията, а също така с аутизма и деменцията. Най-лесният път да достигнем до недостиг на витамин D е по време на есенните и зимните месеци, когато получаваме по-малко слънчева светлина. Според Националния институт по здравеопазване, възрастните се нуждаят от 600 IU витамин D дневно.

Въпреки това, според д-р Марк Хаймън, това количество трябва действително да бъде между 5 000 и 10 000 IU за максимално психично здраве.

№ 4 – Фолат (Фолиева киселина)

Доказано е, че ниското ниво на фолиева киселина сериозно намалява ефективността на антидепресантите. Всъщност, някои просветени психиатри сега предписват фолиева киселина при депресия.

Повечето възрастни се нуждаят от минимум 400 mcg дневно, което може да се достигне чрез консумирането на много тъмнолистни зеленчуци, цитрусови плодове и сокове, бобови растения и боб.

№ 5 - Йод

Йодът е от решаващо значение за функцията на щитовидната жлеза. Въпреки, че изглежда малка, щитовидната жлеза засяга почти всяка система в тялото - нивото на енергия, телесната температура, обмяната на веществата, имунната система, мозъчната функция и други. Когато сте с ниско съдържание на йод, тироидната функция страда, което води до чувство на депресия наред с другите симптоми.

№ 6 - Желязо

Смята се, че близо 20 % от всички жени страдат от недостиг на желязо. Това може да доведе до симптоми, които са много подобни на депресия, включително: умора, неспособност за концентрация и раздразнителност. Важно е да се уверите, че приемате между 8 и 18 mg желязо всеки ден.

№ 7 - Магнезий

Почти половината от всички американци страдат от недостиг на магнезий. Това е така, защото консумират твърде много сол, кофеин, захар, алкохол, а изпитването на хроничен стрес може изцяло да изтощи запасите от магнезий в тялото. Магнезият е един от най-ефективните минерали в борбата срещу вредните ефекти на постоянния стрес. Мъжете се нуждаят от между 400 и 420 mg на ден, а жените трябва да консумират между 310 и 320 mg на ден.

№ 8 - Omega-3 мастни киселини

Може да сте чували, че тези полиненаситени мастни киселини са важни за здравето на сърцето, но те също така могат да имат сериозно въздействие върху психичното здраве. Дори ако вземете дневна добавка рибено масло, все още не може да получите достатъчно Омега-3 мастни киселини в диетата си.

Вашето тяло не може самò да направи тези съединения - трябва да ги доставите чрез храната (под формата на риби като сьомга, камбала и риба тон или ядки като орехи и ленено семе) и чрез вземането на съответните добавки, за да се гарантира, че получавате всички хранителни вещества, от които имате нужда.

№ 9 - Селен

Селенът също е важен за оптималната функция на щитовидната жлеза. Също така, като мощен антиоксидант помага да запазите полиненаситените мастни киселини в клетъчната мембрана да не се оксидират. Повечето от нас се нуждаят минимум от 55 mcg на селен, за да останат физически и психически здрави.

10 - Цинк

Цинкът е друг нутриент от жизненоважно значение за много от системите в нашето тяло. Цинкът не само подпомага храносмилането и усвояването на хранителните вещества, но също така помага ДНК производството и ремонтирането на протеини. Цинкът усилва функцията на имунната система и подпомага контролирането на възпаленията в тялото.

Wednesday, February 18, 2015 by: Mike Bundrant

http://www.naturalnews.com/048671_nutritional_deficiencies_depression_natural_remedies.html

Sources:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov 
http://www.mayoclinic.org
http://www.ncbi.nlm.nih.gov 
http://www.everydayhealth.com
http://psychcentral.com

If you like this article, then like my Facebook Page to keep up with all my writing.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *