Можете да накарате тялото си да изгаря калории допълнително

can-make-body-fat-burn-extra-calories-800x600

Не всички мазнини в тялото ви трябва да бъдат хранилище на калории, сгушено зад колана ви. С едно движение на китката можете да превърнете някои от тях в пещ, изгаряща калории, с което да подпомогнете  отслабването си.

Просто намалете топлината в дома си тази зима.

Проучване в University of Kentucky School of Medicine в Lexington показва, че когато сте изложени на ниски температури, част от белите мазнини в областта на корема и бедрата могат да се превърнат в бежови мазнини - вид тъкан, която изгаря калории, за да произведе телесна топлина.

Обаче, ако вече сте с драстично наднормено тегло и затлъстяване, способността на организма ви да направи бежови мазнини може да е много неефективна.

Бежовата мазнина е вид хибридна форма на мазнина, която има характеристиките и на кафявата, и на бялата мазнина. Кафявата мазнина, наричана също кафява мастна тъкан (BAT), е специализиран вид мазнина, която изгаря енергия и захар, за да помогне на телесната топлина. Бебетата използват своята кафява мастна тъкан, за да поддържат топлината си.

Тъй като бялата мазнина не може да гори калории за загряване на тялото, при някои обстоятелства, като например, когато сте изложени на мразовити температури, тя може да поеме някои от функциите на кафявата мастна тъкан.

"(В това проучване) искахме да изследваме дали възрастните хора са имали способността да трансформират някои бели мастни натрупвания в бежови мазнини, когато са били изложени на студено, казва изследователят Philip A. Kern. Покафеняването на мастната тъкан би било отлична защита срещу затлъстяването. По този начин тялото би изгаряло излишните калории, вместо да ги превръща в допълнителна мастна тъкан."

Проучването показа, че коремните мазнини и тези на бедрата, анализирани през зимните месеци, имаха генетични маркери, показващи, че функционират като бежови мазнини. През лятото телесните мазнини показваха по-ниски нива на тези генетични маркери.

Но тази сезонна промяна беше по-малко ефективна при хора със затлъстяване. Изследователите са на мнение, че допълнителното възпаление, предизвиквано от големите количества мастна тъкан при свръхтегло, затруднява процеса на превръщане.

"Нашите резултати показват, че възпалението може да възпрепятства превръщането на белите мазнини в бежови, казва Kern. След като анализирахме тъканни проби в лабораторията, ние открихме, че излагането на бялата мазнина на макрофагите на имунната система  потиска трансформирането."

http://easyhealthoptions.com/can-make-body-fat-burn-extra-calories/

 Carl Lowe

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *