14 храни, които могат да заместят хапчетата

article_16476_thema22

Всеки път, когато започнем да се чувстваме зле, първото нещо, което правим, е да посегнем към аптечката. Проблемът с вземането на хапчета е, че дори и вероятно да ви помогнат в затрудненото ви положение, те също задължително имат и нежелани странични ефекти. Най-доброто решение е да се използват тези 14 естествени средства, които са точно толкова ефективни, колкото медикаментите.

  1. Бананите - стрес и тревожност

d71c28e7-9099-459e-8578-58c11dc1c5aa

Следващия път, когато се почувствате стресирани, грабвайте банан! Със средно 105 калории и 14 грама захар, бананът ще повиши нивото на кръвната захар и да преборите глада. Освен това, един банан съдържа 30% от дневната ви необходимост от витамин B6, който помага на мозъка ви в производството на серотонин - химично вещество, което помага за намаляване на стреса.

  1. Кисело мляко - Запек и газове

В чаша и половина кисело мляко е пълно с пробиотици, които подпомагат храносмилането и подобряват способността на стомаха за смилане на млечни продукти и бобови растения - основна причина за стомашни газове.

  1. Стафиди - Високо кръвно налягане

2806542e-17b2-40d3-98a9-7d94e79c4000

Голяма шепа стафиди съдържа над 200 mg калий, както и 1 грам фибри. Те силно се препоръчват като част от диетата, подпомагаща намаляване на кръвното налягане. Последните проучвания показват, че полифенолите в гроздето, стафидите и виното, спомагат за поддържане на кръвоносната система и намаляване на кръвното налягане.

  1. Кайсии – Камъни в бъбреците

4 сушени кайсии съдържат 2 грама фибри, 235 mg калий и само 3 мг натрий. Тази комбинация е изключително ефективна в предотвратяването на минералите от попадане в бъбреците, което е причина за най-често срещаните камъни в бъбреците.

  1. Риба тон - Лошо настроение

Консерва риба тон съдържа около 800 mg на омега-3, мастната киселина от съществено значение при лечението на депресия. Омега-3 е дори одобрена от Американската психиатрична асоциация за лечение на депресия.

  1. Чай от джинджифил - Гадене

281acdf8-1551-46a9-b1ce-3edab81d86c2

Отдавна доказано лечение при гадене, джинджифилът също научно е доказано, че е полезен за справяне с гадене, причинено от морска болест, както и при сутрешното гадене. Той е толкова ефективен, колкото медикаменти анти-гадене, но без странични ефекти (като сухота в устата и сънливост)

  1. Босилек - Храносмилане

Проучванията показват, че евгенолът в босилека е много ефективен като стомашно болкоуспокояващо, намаляване на гадене, спазми и диария, чрез елиминирането на бактерии като салмонела и листерия. Босилекът също е ефективен при предотвратяване халитоза.

  1. Круши - Висок холестерол

Една средна круша съдържа 5 грама пектин, който спомага за изчистване на тялото на "лошия холестерол" (LDL).

  1. Зеле - язви на стомаха

d889019d-e7e1-4664-ac23-ffdfe2b9e2ae

В изследване, публикувано от John Hopkins Medical School, беше установено, че сулфорафанът в зелето подпомага битка с пилорната бактерия Helicobacter (главната причина за язви). Смята се, че сулфорафанът също може да помогне за предотвратяване на стомашни тумори.

       10. Смокини - Хемороиди

Сушените смокини са богати на баластни вещества (фибри), които, от своя страна, произвеждат по-меки изпражнения и подпомагат намаляването на хемороиди и вероятността да се развиват.

         11. Картофи - Главоболие

Среден по размер картоф съдържа 37  въглехидрата, които помагат за намаляване на главоболието чрез увеличаване производството на серотонин в мозъка.

           12. Чесън - Гнойна инфекция

089a834d-0714-4379-bff9-6859e48c9b1d

Чесънът съдържа много етерични масла, които помагат за предотвратяване развитието на гъбични инфекции.

            13. Чай от лайка - Киселини

Силно въздействие при стомашно възпаление, спазми, стомашни киселини и газове има чаят, приготвен от 2 супени лъжици лайка в чаша вряща вода, запарван за около 20 минути и след това да се изпие.

             14. Портокалов сок - Летаргия

Фруктозата в портокаловия сок е естествен и бързо действащ стимулант, а научните изследвания доказват способността на витамин С да намалява щетите, причинени от свободните радикали, както и да осигурява организма с енергия. Витамин C също е ключов фактор в поддържането нивата на желязо в кръвта ни, което я поддържа и богата на кислород.

http://www.ba-bamail.com/content_13541/14_Foods_that_Can_Replace_Pills.aspx

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *