Яжте супер плода, който намалява сантиметрите

eat-superfruit-trims-inches-800x600

Един от любимите ми плодове е чудесен и за здравето, и за отслабване. Всеки, който се опитва да следва здравословна диета, винаги трябва да има под ръка това лакомство за бърза, удовлетворяваща закуска.

Моят избор за плодова закуска са ябълките.

Ябълките представят едни от най-вкусните, най-забележителните здравословни плодове. Освен, че са лесни за съхранение и се консумират спонтанно, тези плодове създават ползи, които продължават да впечатляват изследователите.

Ябълките помагат за отслабване

Лабораторно проучване на Washington State University показва, че естествените вещества в ябълките, метаболизирани и ферментирани чрез бактерии в червата, могат да повлияе на химията на тялото по начини, които ще ви помогнат да отстраните излишните килограми. Ябълките Granny Smith са особено богати на тези несмилаеми съединения.

eat-more-apples

"Знаем, че, като цяло, ябълките са добър източник на тези несмилаеми съединения, но има различия в сортовете. Резултатите от това проучване ще помогнат на потребителите да разграничават сортовете ябълки и да избират онези, които могат да помогнат в борбата срещу затлъстяването", казва Giuliana Noratto, ръководител на изследването.

Въпреки че фибрите в ябълките не могат да бъдат директно усвоявани от червата, те са използвани от чревните пробиотични бактерии.

В лабораторното й проучване, Noratto установи, че "несмилаемите компоненти в ябълките от сорта Granny Smith действително променят пропорциите на фекалните бактерии при затлъстели (лабораторни животни) към сходни с тези при слабите (животни)."

Noratto отбелязва, че чрез балансиране на бактериите в червата, ябълките могат да поддържат по-умерена реакция на имунната система. Резултатът е: по-малко от вида възпаления, свързани с диабета.

"Това, което определя баланса на бактериите в нашето дебело черво, е храната, която консумираме", казва тя.

Тя добавя, че когато ябълките възстановяват здравния баланс на бактериите, вие също така се чувствате по-задоволени от по-малко храна. А това означава: по-малко калории и по-малко тегло.

Плодът  чудо

Според изследователя Bahram H. Arjmandi от Florida State University, ябълките са "плод чудо", които всеки трябва да яде ежедневно.

Arjmandi казва, че според лабораторните изследвания ябълковият пектин (вид диетични фибри) и полифенолите (полезните химикали, открити в ябълките) подобряват начина, по който организмът се справя с мазнините и намалява онези молекули в тялото, които в противен случай биха увеличили възпалението. Собствени проучвания на Arjmandi показват, че яденето на ябълки предпазва здравето на сърцето на жените в менопауза.

Резултатите от изследванията на Arjmandi показаха ползи за здравето, които са по-силни, отколкото се очакваше първоначално. Когато жените в изследванията му яли ябълки всеки ден в продължение на шест месеца, лошият им холестерол (LDL) спаднал средно с 23 %. Arjmandi определя това като "невероятни промени". В допълнение, консумирането на ябълки се свързва със здравословното за сърцето намаляване на нивата на липидния хидропероксид и C-реактивния протеин.

"Никога не съм очаквал консумация на ябълки да намалява лошия холестерол в такава степен, като същевременно увеличава добрия холестерол с около 4%", казва Arjmandi.

Той посочва също, че в неговото проучване допълнителните 240 калории на ден в ябълките, които участниците са изяждали, не са предизвикали повишаване на теглото. Напротив, те са загубили средно по 3,3 паунда.

"Намаляването на телесното тегло е допълнително предимство за ежедневното консумиране на ябълки", казва Arjmandi. Той смята, че пектинът в ябълките, който дава усещане за ситост, е ключ към подпомагане на отслабването.

Granny-Smith

Към старата поговорка: "Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен" можете да добавите и това, че същата ябълка държи коремните тлъстини и диабета далеч от мен.

http://easyhealthoptions.com/eat-superfruit-trims-inches/

 Margaret Cantwell

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *