Защо лекарят няма да ви каже за вашето хронично заболяване

doctor-wont-tell-chronic-disease-800x600

Шокиращо седем от 10 американци приемат лекарства с рецепта за регулиране на симптоми или хронично заболяване. Когато пациентите посещават лекар за проблеми, свързани с умора, недобро настроение, болка  или коремни симптоми като подуване и киселини в стомаха,  често им се дава  едно или повече лекарства.

Повечето хора чинно ще запълнят предписанията и ще започнат да приемат хапчета. Тези хапчета са предназначени за контрол на симптомите, които се проявяват от време на време или, както обикновено, за сравнително кратко време. След това се случва така, че симптомите се повтарят или се развиват нови симптоми. Пациентът  се връща при лекаря и лекарствената доза се увеличава или се добавят нови лекарства. Цикълът продължава и продължава... С течение на времето, списъкът на медикаментите расте: пет, след това 10, след това 15 хапчета на ден. Все повече и повече пациенти  вземат 20 хапчета или повече. И въпреки че харчат хиляди долари всеки месец за лекарства, които би трябвало да подобрят състоянието им, те стават все по-зле.

Това е така, защото лекарите третират само симптомите и никога не търсят основната причина, която на първо място причинява  болестта на пациента.

Аз съм професор по клинична медицина в Университета на Айова и виждам пациенти в клиника, която е създадена специално за сложни хронични заболявания. Когато пациентите идват при мен, те често са на поне 20 лекарства: хапчета за болка, настроение, кръвно налягане, диабет и / или силна имунна супресия. Тези лекарства струват много хиляди долари всеки месец.

Ние често обвиняваме  нашите гени за заболяванията и мислим, че няма нищо друго, което можем да направим, освен  повече хапчета. Въпреки това, Dr. Walter Willett съобщава в  Science, че от 70 на сто до 90 на сто от риска от развитие на високо кръвно налягане, затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак, които са най-големите причини за смърт и инвалидност в Америка, се дължи само три неща: качество на хранене, ниво на физическа активност и тютюнопушене.

В момента има стотици, ако не и хиляди научни изследвания, които показват, че яденето на повече зеленчуци и намаляването (за предпочитане елиминирането) на захарта и бялото брашно води до по-малко затлъстяване, диабет, нарушения в настроението, деменция, сърдечни заболявания и автоимунни заболявания. По същият начин, ангажирането в медитативна практика, намалява риска от същото съзвездие от болести. И разбира се, трябва да бъдем физически активни в по-голяма степен.

За съжаление, лекарите получават по-малко от 15 часа образование по начините на хранене  по време на четирите си години на медицинско училище и дори още по-малко обучение по физически упражнения или практики, намаляващи стреса. Докато те получават няколко едногодишни курса, свързани с фармакологията, те получават малко или никакво обучение как лекарствата разрушават запасите от витамини, минерали и други хранителни вещества, което може да доведе до влошаване на здравословното състояние.

В моите клиники, ние се фокусираме върху използването на диетата и начина на живот като метод за лечение на нашите пациенти и ние виждаме огромен успех.

Това, което  наблюдаваме отново и отново, е, че малките промени в храненето и начина на живот могат да спрат и често да преобърнат пораженията, причинени от множество хронични заболявания, които не се считат за лечими, включително болестта на Паркинсон, травматично увреждане на мозъка, невропатия, диабет, затлъстяване, лупус , фибромиалгия, ревматоиден артрит, хронична умора, множествена склероза - дори първично прогресираща мултиплена склероза. Ако искате да научите повече за нашата работа и изследвания, посетете www.terrywahls.com.

February 20, 2015 | Dr. Terry Wahls

http://easyhealthoptions.com/doctor-wont-tell-chronic-disease/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *