Наистина ли вярвате, че природното лечение може да отиде толкова далечe?

images (9)

Да. Природните терапии не са просто още един начин за борба с болестта, а често са превъзходен начин да се премахне болестта. Този сайт се фокусира колкото е възможно повече на "истински" болести. Природното лечение стига до истинските неща, като например, вашата диета и начин на живот всеки ден ... нещата, които наистина предизвикват нашите болести и наистина е трудно да се променят. Природното изцеление е толкова просто и всеобхватно, че е най-добре да бъде извършвано от пациента ежедневно през целия си живот. Никой не може да ви следва непрекъснато, за да види дали се храните правилно, тренирате и живеете щастливо.

Медикаментозното лечение и операцията не са природно безопасни; в единия случай се прибавят химикали или отрова в тялото, а в другия се отстранява орган или част от тялото. Многобройни странични ефекти на медикаментите са известни, и човек трябва само да прегледате Physicians Desk Reference  (PDR), за да се провери това. Имайте предвид, че този обем 2500 страница описва само познатите предупреждения , странични ефекти и противопоказания за лекарства , изброени ; не се казва нищо за това, което все още не се знае за тях.

Положително повечето хора имат повече доверие в болниците, лекарите и фармацевтите, отколкото в природните лекове, нали?

Вероятно, но това бързо се променя. Над половината от всички американци ще се срещнат с алтернативно практикуващ тази година. И все пак, защо имаме толкова недоверие към домашни лечебни средства, хранителни добавки, почивка, водни процедури, гладолечение със сокове и ревизиране на храненето, когато те имат толкова минимални вредни странични ефекти? Често, защото не сме видели доказателствата, че те действат, или защото им липсва официално признание и престиж, който идва с едно лечение, ако е скъпо и сложно. Доказателството, че естествените терапии работят, съществува, фактически работят по-добре, отколкото алопатичните (медикаментозните) методи.

Ако природното изцеление е толкова ефективно, защо моите лекари не са ми го предписали?

Няма резон да очаквате лекари и фармацевтични компании да ви кажат как да избягвате техните услуги чрез използване на алтернативите. Както и не може републикански политик да ви посъветва да гласувате за Демократическата партия, или както не можете да получите китайска храна във френски ресторант. Болниците, лекарите и фармацевтичните компании – всички те са част от общата “Ахилесова пета”: всички те печелят от болестта. Иска ми се това не беше така, но следвайте парите и се замислете върху резултатите.

Каква е законосъобразността на всичко това?

Не е незаконно да лекувате себе си или ваш близък роднина. Ние наистина имаме право на свободен печат, което означава, че аз мога да отпечатам информация, а вие можете да я прочетете. Ако решите да лекувате себе си и семейството си, това също е ваше право, и това непременно е ваше собствено решение въз основа на това, което знаете, че е най-доброто. Да се грижите сами за себе си означава да поемете  някакъв риск и да поемете голяма отговорност. Тя не е за всички хора или всички случаи. Тя е изключително ефективна за моето семейство.  Моите деца правеха това през целия си път към колежа без изобщо да се вземали дори една доза някакъв антибиотик.

Доктор Andrew Saul отговаря на зададени въпроси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *