Подъл статин краде от съня ви

sneaky-statins-stealing-sleep-800x600

Повечето лекари се опитват да решат почти всяко заболяване с едно хапче. Те често замазват потенциалните странични ефекти. Но ако приемате статин за понижаване на холестерола - вероятно вече знаете, че сте изложени на риск от дълъг списък странични ефекти. Е, за съжаление, можете да добавите още един, който може да открадне нещо много ценно от вас.

Вашият сън.

Тест на популярния статин  симвастатин (наричан също Zocor) показва, че това лекарство може да предизвика смущения в съня, които повечето лекари не могат да разберат напълно.

Проблемът започва с факта, че симвастатинът е мастно разтворим. Фактът, че той се разтваря в мазнини, позволява по-лесно да мине през клетъчните мембрани, които са предимно от мастни киселини.

По същия начин се осъществява преминаването през това,  което се нарича кръвно-мозъчна бариера. След като попадне  в мозъка, способността му да разрушава бариери, изработени от мазнини, му позволява да проникне в мастно вещество, наречено миелин, който изолира нервните клетки

Крайният резултат: вие се събуждате през нощта, защото ефектът на симвастатина върху мозъка компрометира  важните му регенеративни функции по време на сън.

Констатациите са значителни, тъй като проблемите със съня могат да повлияят на качеството на живот и могат да имат неблагоприятни последици за здравето, като например насърчаване на наддаване на тегло и инсулинова резистентност ", казва Beatrice Golomb от University of California at San Diego School of Medicine.

Аз не съм фен на които и да са  статини (те се  свързват с мускулни проблеми и трудности с паметта), но статините, които не са мастноразтворими, като правастатин, могат да бъдат по-малко неприятни.

"Резултатите показват, че използването на симвастатин е свързано със значително по-лошо качество на съня. Значително по-голям брой лица, приемащи симвастатин, съобщават за проблеми със съня, отколкото тези, които приемат  правастатин или плацебо ", казва Golomb. "Като цяло,  липофилният (мастноразтворим) статин има по-голям негативен ефект върху качеството на съня."

Ако страдате от всякакъв вид нежелани реакции при прием на статини потърсете консултация как да се измъкнете от фармацевтиката. Последното  нещо, което ви трябва, е да страдате от  странични ефекти, които допълнително увреждат здравето ви.

Преминете към по-малко увреждащи лекарства, а най-добре е да потърсите естествени начини за справяне с проблема!

по  Carl Lowe

http://easyhealthoptions.com/sneaky-statins-stealing-sleep/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *