Заключете тригерите, целящи да ви разболеят

images (3)

Когато лекарят ви казва, че вашето заболяване е "идиопатично", не вярвайте!  "Идиопатичното" състояние е състояние с неизвестна причина. Ето защо намирането на лек е рядкост. За конвенционалните лекари най-лесното е просто да ви лекуват с фармацевтични медикаменти или оперативно.

Всяка болест има повече от една причина – просто трябва да ги откриете. И това разкритие би могло да бъде ключът към обновеното ви здраве и жизненост, както и краят на досадни, понякога инвалидизиращи хронични симптоми.

В продължение на години съм вярвал, че алергиите са причина за хроничните симптоми. Аз наричам това имунна свръхчувствителност – основният скрит виновник за почти всички хронични заболявания. През миналия месец открих колко мощни, а  и коварни,  са алергичните причини, когато си излекувах розацеята чрез отказване от хляба.

В тази и следващите статии ще стигнем до дъното на алергичните причини за хроничните заболявания. Просто само с малко насоки, вие ще бъдете в състояние да тествате вашите собствени тригери на алергия и да откриете как да ги отстранявате - всичко в името на това, да се чувствате по-добре и да се наслаждавате на отлично здраве.

Идиопатична болест

Във вашето търсене да излекувате хроничния си симптом или заболяване, обзалагам се, че вашият лекар е направил няколко теста, опитвайки да открие и характеризира вашето заболяване. Малко тестове, обаче, търсят реалните, коренните причини, така че да можете действително да се излекувате от болестта. Вместо това, вероятно са ви предписали медикаменти за лечение на симптомите.

Моят личен опит е противоположен на описаното: повече от 25 години за ходех на дерматолози, естетически медици, дори исках онлайн съвети за ефективно лечение на моя пърхот и розацея (обриви на лицето).

Лечебните шампоани не действаха за пърхота. А лицето ми винаги беше розово с много възпалена кожа. Понякога челото и бузите ми се обелваха напълно за седмица. Емолиенти (успокояващо, омекотяващо средство) и антибиотици не действаха за моята розацея. Само стероидни кремове или хапчета преднизон, които не са безопасни за продължителна употреба,  можеха да потискат възпалението, от което страдах. Нищо не беше близо до изцелението, въпреки че аз го подобрих значително, когато използвах пробиотикови комбинации преди две години.

Каква храна много обичам и ям най-много? Познахте ... хляб! Обичах хляб!

Имах съмнения, че това може да бъде част от проблема ми от години, но не можех да понеса мисълта да премахване на хляба от моята диета ... до преди шест седмици.

Първите две седмици без хляб бяха най-трудните, но със сигурност е нещо, което всеки може да направи. За четири седмици без хляб кожата ми беше на 95% излекувана. Сега нормалният ми кафяв тон на кожата от младостта ми се върна и аз го обичам! Скалпът и кожата на лицето вече не се ронеха непрекъснато. Мога да използвам почти всеки препарат за почистване или успокояване и лицето ми няма да реагира, тъй като причината за възпалението си отиде.

Ето, това е! Елиминирах пшеничното брашно (хляб, паста, преработени зърнени храни, кейкове, сладкиши, бисквити и т.н.) и това е единствената промяна, която направих. Моето "идиопатично" състояние вече е изцелено. И вие можете да направите същото, за да стигнете до истинския корен на проблема ви.

Dr. Michael Cutler 

Д-р Майкъл Кътлър е възпитаник на Brigham Young University, Тулейн Medical School и Medical Center NATIVIDAD Family Practice Residency в Салинас, Калифорния. д-р Кътлър е сертифициран семеен лекар с повече от 20 години опит. Той служи като медицинска връзка към алтернативни и традиционни практикуващи лекари. Неговата практика се фокусира върху интегративен решение на здравните проблеми. Д-р Кътлър е търсен лектор и преподавател по изпитват оптимално здраве чрез естествени лекарства и основател и редактор на Лесно Здраве Options ™ бюлетин - водеща здравна консултантска услуга на естествени лечебни терапии и хранителни вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *