Една лесна стъпка да спрете диабета

simple-step-stop-diabetes-800x600

Диабетът е симптоматично заболяване: вие го получавате поради по-сериозно същностно състояние ... инсулинова дисфункция. Но една основна хранителна съставка може дави предпази от това заболяване и да ви постави на пътя към оптималното здраве.

Всичко, което трябва да направите, е да ядете повече диетични фибри.

Броят на хората в света, страдащи от диабет, се очаква да достигне зашеметяващите 550 милиона до 2030 година.

Защо това е важно за вас? Защото това също означава и масово нарастване на хората със сърдечни заболявания, увреждане на нервите и други здравни проблеми, свързани с повишената кръвна захар ... едно лесно нещо, което може да се случи със стандартната диета, с която ни хранят.

Но проучване от осем държави подкрепя това, за което много далновидни изследователи са настоявали пред медицинските институции в продължение на години: превръщането на диетичните фибри в първостепенен аспект в разговора с диабетиците може да доведе до значителни здравни дивиденти.

Изследването показва, че ползите от фибрите започват дават най-ефективен тласък, когато консумирате повече от 26 грама на ден. Като вземете предвид, че една ябълка съдържа 4 грама фибри, чаша малини - 8 грама и чаша овесени ядки - 4 грама, можете да видите, че осигуряването на много фибри на ден не би било толкова трудно.

Проблемът е, че хранителните компании са толкова силно свързани с продажбата на преработени продукти, на които вече са отстранени фибрите, че повечето хора не осъзнават какво се е случило с тяхната храна. Ето защо поемаме средно около 15 грама фибри на ден.

Лесните начини да поемете повече фибри включват:

  • Ако ядете зърнени храни, уверете се, че ядете версиите с цели зърна. При пълнозърнестите храни повечето им фибри са непокътнати. Четете етикета: уверете се, че целите зърна са вписани като първа съставка.
  • Яжте ябълките с кората. Това запазва повечето от фибрите на плода.
  • Избягвайте зеленчукови и плодови сокове и вместо тях яжте сурови зеленчуци и плодове. Техният сок е „заключен“ в естествени фибри, поради което захарта се освобождава по-бавно.
  • Като цяло, избягвайте белите версии на зърната (бял хляб, бял ориз, бяла паста), които са с отстранени фибри.

Когато започнете да увеличите приема на фибри, правете го бавно. Направете го постепенно. Вашата храносмилателна система може да се нуждае от време, за да свикне с допълнителните фибри. Ако изяждате много фибри твърде бързо, най-вероятно ще се сблъскате с храносмилателен дистрес.

(Ако решите да приемете съветите в тази статия, свържете се в мен, за да ви дам допълнителни насоки - Илиана Веселинова)

http://easyhealthoptions.com/simple-step-stop-diabetes/

June 25, 2015 | Carl Lowe

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *