Натурално “ хапче за болка “ при артрит?

natural-pain-pill-arthritis-800x600

Рискът от остеоартрит във вашия живот е доста висок – около 50 процента. И ако имате болка,  много лесно ще приемете хапче против нея. Но важен витамин, който също е хормон и имуностимулант, може да бъде по-добрият избор.

Изследване на  University of Florida показва, че взимайки  повече витамин D можете не само да намалите болката от остеоартрита в коленете си, но можете също така да си помогнете за подобряване на способността ви да се придвижвате чрез подобряване на вашето чувство за баланс.

Голяма част от изследванията се извършва върху хора, които са с наднормено тегло.  Ако сте с наднормено тегло, допълнителното напрежение върху вашите стави увеличава съществено риска от артрит в коленете. Проучването показва, че при затлъстелите хора, тези, които взимат достатъчно витамин D могат  да ходят по-добре,  имат  подобрен баланс и могат да се изправят  по-добре от седнало положение.

"Витамин D може  значително да подобри състоянието при остеоартрозна болка, защото влияе на качеството на костите и предпазва клетъчната функция, което  помага за намаляване на възпалението. Витамин D поддържа концентацията на калций и фосфат на нива, които запазват здравината на костите ", казва изследователят Toni L. Glover. "Повишената болка в резултат на остеоартрит може да ограничи физическата активност, включително дейността на открито, което ще доведе до намаление  нивата на  витамин D и увеличаване на затлъстяването."

Вашият риск от остеоартрит се покачва с напредването на възрастта. Това е най-често срещаният тип  артрит, който засяга милиони в световен мащаб. Той атакува ставите, когато хрущяла,  намиращ се в краищата на костите, през годините губи своята защитна подплънка. Това води до болка, скованост и ограничаване подвижността на ставите.

"Витамин D е евтин, достъпен и може да прояви токсичност в  редки случаи ", казва Glover. "По-възрастните пациенти със затлъстяване и  хронична болка трябва да обсъдят приема си на витамин D.  Ако е нисък, трябва да взимат добавка и да помислят за  разумно излагане на слънце.“

Плюс това, както сме отбелязвали  преди, много проучвания показват, че почти всички от нас се нуждаят от повече витамин D.

Пряка слънчева светлина е най-естественият начин за хората да получат витамин D, заедно с яденето животински продукти като говеждо месо, черен дроб, яйчен жълтък, и рибено масло. Гъби, облъчените с UVB светлина са също един отличен мега-източник на витамин D и лесно можете да се  направи в домашни условия.

Изследванията показват, че вие трябва да получите достатъчно витамин D, за да достигне 60-80ng / мл при изследване на кръв. Ако имате нужда да се допълни, най-лесният вариант е да вземате две седмици от 5000 IU до 10 000 IU на ден, докато стигнете до оптимални нива.

Carl Lowe

http://easyhealthoptions.com/natural-pain-pill-arthritis/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *