Важно научно откритие за зрението: защо очите ви се нуждаят от повече витамин C

images (6)

Dr Kenneth Woliner, M.D.

по пощата от Best Life Herbals, 30.07.15

Dear Iliana,

Когато става въпрос за здравето, нови и различни хранителни вещества обикновено грабват заглавията. Dragon плод и Inca боровинки привличат по-голям интерес, отколкото старомодните портокали. Но когато става въпрос за добро зрение, ето защо вашите очи може да се нуждаят от повече витамин С.

Точно така, старомодният, досаден витамин С. Е, може би не толкова досаден, когато се замислите колко много може да направи за вашите очи.

Преди няколко години, известното "AREDS" проучване показа, че витамин C е ключът към доброто зрение. След това открихме антоцианините от боровинките,   също важни за зрението. Така са и лутеинът, и зеаксантинът.

Но 10-годишно проследяване на AREDS проучването наскоро показа, че основни витамини - като витамин C - все още помагат за намаляване спада в зрението. В действителност, основни "зрителни витамини" могат да намалят риска от общ зрителен проблем с две трети.1

Най-високите нива на витамин С в тялото ви са във вашите очи. Витамин С стимулира здравословна циркулация в очите ви. Това помага на зрението ви да запази яснотата си, също.

Според Американската оптометрична асоциация вземането на 3х текущото препоръчително количество може да намали риска от обичайната причина за замъглено зрение.

Те също така съобщават, че вземането на 5x настоящата препоръка помага да запазите очите си здрави и могат да намалят риска от загуба на остро, ясно зрение с почти 20%.2

Но витамин C не е нещо ново. Което може да е причината повечето от медиите да са пропуснали едно важно проучване на Oregon Health Science University (OHSU).

Учените от OHSU откриха, че нервните клетки в очите ви жадуват за витамин С. Фактически те казват, че клетките на ретината имат нужда да "се къпят" във витамин С - както отвътре, така и отвън - за добро зрение.3

Това е ключът, защото вашата ретина е тази част от окото ви, която усеща светлината. Ако вашата ретината не работи, вие просто не можете да виждате.

Точно сега, правителството казва, че мъжете трябва да получават 90 мг витамин С на ден. За жените те предполагат 75 мг. Но, както видяхме по-горе, вие се нуждаете от поне 500 мг на ден, за да получите максимална полза за зрението.

За щастие, витамин С е наличен в много храни.

Червените чушки са може би най-добрият ви хранителен източник. Те са „пакетирали“ 95 мг в половин чаша. Това е една трета повече от един среден портокал, но без захар. Броколито са друг добър източник. Половин чаша доставя половината от дневното снабдяване.

Но за да бъдем сигурни, че получавате достатъчно витамин C, обмислете вземането на хранителна добавка. Приемът на допълнителни 500-1000 мг на ден би ви дало цялото витамин С, от което тялото ви се нуждае.

Това е особено важно, тъй като витамин С е водоразтворим. Това означава, че тялото ви изхвърля, което не използва в краткосрочен план.

Въз основа на най-новите изследвания, това може да се окаже един от най-лесните начини за поддържане на вашето зрение силно за години напред.

 Yours in continued good health,

Dr Kenneth Woliner, M.D.

1 Chew, E.Y., et al, "Long-term effects of vitamins C and E, !-carotene, and zinc on age-related

macular degeneration: AREDS report no. 35," Ophthalmology. Aug 2013; 120(8): 1604-1611.e4.

 

2 "Vitamin C," American Optometric Association.

 

3 "OHSU scientists discover new role for vitamin C in the eye - and the brain," Oregon Health and Science University. Jul 14, 2011.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *