Свободният тестостерон и спирането на смъртоносния рак на простатата

free-testosterone-stop-deadly-cancer-800x600

Дали всички видове тестостерон са създадени равни?

Не.

И ако имате ниски нива на един вид, това може да означава огромно увеличаване на риска за бързо развиващ се на рак на простатата.

В тази връзка първото нещо, което трябва да знаете е, че има два вида тестостерон - свободен и обвързан.

Повечето от тестостерона в организма е свързан с някакъв албумин или e свързващият полов хормон, наречен SHBG. Само малък процент от вашия тестостерон всъщност е свободен да броди в тялото и да  върши работата за защита на сърцето, растежа на мускулите и запазването на вашата простатата здрава.

Твърде много SHBG намалява количеството на свободния тестостерон, който имате.

Твърде малкото свободен тестостерон може да доведе до бързо развиващ се на рак на простатата. Изследователите са открили това  наскоро, докато са изследвали общия тестостерон и свободните нива на тестостерон и тези, които са получили най-смъртоносния вид рак на простатата.

Резултатите показват, че мъжете със свободните нива на тестостерон по-малко от 0.45 нг / дл, са имали по-висок процент риск за получаване на бързо растящ рак на простатата, отколкото пациенти със свободните нива на тестостерон  повече от 0.45.

В действителност ако имате ниски нива на свободен тестостерон, имате 430 процента по-голям риск от смъртоносен вид рак.

"(Нашите) резултати показват, че ниските нива на тестостерон са свързани с по-агресивен рак на простатата. Това противоречи на отколешните вярвания, че високия тестостерон е рисков за рак на простатата ", казва изследователят Ignacio San Francisco, M.D.

 В гранични случаи, наличието на ниски стойности на свободния тестостерон може да помогне да се определи дали  е по-разумно за започване на лечението, отколкото да се  продължи наблюдението.

Един от начините да се избегнете ниските нива на  свободен тестостерон е да се яде червено месо. То е наситена мазнина, която корелира с по-висок тестостерон при мъжете, тъй като има цинк, който ви помага да произвеждате свободен тестостерон.

Но не забравяйте да се храните с месо от животни, хранени  с трева, тъй като то  има повече В-витамини. Не само, че те помагат в процеса на синтез на тестостерон, но В-витамините ви помагат да усвои цинка ... който ви помага да произведете повече тестостерон.

Какво се случва, когато не се яде месо? Изследване на вегани срещу всеядни измерва нивата на свободния тестостерон и SHBG. Веганите са показали  23% по-висок SHBG и 3% по-нисък свободен тестостерон.

Easy Health Options Staff

http://easyhealthoptions.com/free-testosterone-stop-deadly-cancer/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *