Намалете риска от синдрома на внезапната детска смърт

SIDS-infographic

Въпреки, че повечето грижещите се за бебета се съгласяват относно значението на безопасните практики при съня на кърмачета, много от тях не знаят  какво да правят - или да не правят – за да се предотвратят смъртните случаи от свързания със съня синдром на внезапната детска смърт (Sudden infant death syndrome (SIDS).

"Родителите имат добри намерения, но не могат да разберат, че одеялата, юрганите и възглавниците увеличават риска от SIDS и случайно задушаване на бебето", казва изследователят Carrie K. Shapiro-Mendoza, водещ изследовател в CDC’s Division of Reproductive Health в Atlanta.

SIDS е водеща причина за смъртност сред бебетата на възраст между един и 12 месеца по данни на Centers for Disease Control and Prevention,  според които това се отнася до около 2500 живота всяка година в Съединените щати.

За да научите повече за SIDS, посетете уеб сайта на American Sudden Infant Death Syndrome Institute www.sids.org.

Най-опасният ден на бебето

Случаите на SIDS са намалели от 1994 г. насам, когато родителите и настойниците за първи път са научени да слагат бебета на гърба си, за да спят. Но все още има един ден от годината, когато SIDS се увеличава с 33%.

Повече от половината от бебетата спят в опасни легла

Голяма част от изследванията проучват защо някои деца умират от SIDS  или  се задушават докато спят. Но много родители все още позволяват бебето да спи при опасни условия.

На стикера са показани няколко начина за намаляване на  риска.

Easy Health Options Staff

http://easyhealthoptions.com/reduce-the-risks-of-sids/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *