Здраво сърце и здрав мозък – двете в едно

mega-heart-brain-health-one

Вече знаете, че възпалението е лошо. Просто думата не звучи добре. Някои от резултатите от възпалението са високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, болка и болестта на Алцхаймер.

Изненадващо, една част от мозъка ви, която е отчасти под ваш контрол, може да преобърне този процес или да го овладее.

Изследователи от Duke и Stanford  казват, че частта от мозъка ви, която се активира, когато сте  ядосани или тревожни, увеличава нивата на химикали в тялото ви, които  предизвикват вредно възпаление.

"Мозъчната активност, свързана с негативни емоции - специално усилията за регулиране на негативните емоции – може да се отнесе към белезите за риск за сърдечно-съдови заболявания", обяснява изследователят Peter Gianaros.

Когато изследователите, измерили мозъчната дейност на хората, установили, че хората, които са имали по-голямо активиране на мозъка, когато се опитват да контролират негативните емоции, имат по-високи нива на химикал, наречен интерлевкин-6, провъзпалителна молекула.

Те също са показали увеличаване  дебелината на стената на каротидната артерия, показваща  развитие на атеросклероза.

"Тези нови открития са съгласуват с общоприетото схващане, че емоциите са свързани със здравето на сърцето", казва Gianaros. "Ние смятаме, че механичната основа за тази връзка може да се намира във функционирането на мозъчни области, важни за регулиране и на емоциите,  и на възпалението."

images

За щастие, има хранителен начин да се лекува сърцето и същевременно да се облекчи тревожността и да се повдигне настроението. Това са омега-3 мастни киселини.

Основни афективни разстройства са свързани с дефицит на мастна киселина както и високо възпаление. Но новото проучване показва, че увеличаването на приема на омега-3 мастни киселини възвръща доброто настроение и облекчава възпалението.

Easy Health Options Staff

http://easyhealthoptions.com/mega-heart-brain-health-one/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *