Хранителни добавки за ежедневна употреба

Woman-Mouth-Bite-Capsule-Vitamin-Fish-Oil

В един идеален свят хората лесно биха получили от основните храни всички необходими хранителни вещества, от които се нуждаят. Но тъй като светът е далеч от перфектния, хранителните добавки все по-често са необходими за преодоляване на хранителните дефицити, пред които сме изправени в резултат от обеднелите откъм хранителни вещества почви, токсините от околната среда, преработените храни и най-различни други негативни фактори. Ето, например, осем хранителни добавки, които би трябвало да вземате всеки ден, за да повишите нивото на хранителната стойност и да изведете  здравето си до състоянието, в което би трябвало да бъде:

1) ВИТАМИН D. Като цяло, хората се нуждаят от много повече витамин D, отколкото може да бъде получен чрез нормалното осигуряване с храна. И тъй като много хора, които живеят в развитите страни, прекарват по-голямата част от дневните си часове на закрито –  излагането на слънчева светлина е най-богатият естествен източник на витамин D –  милиони хора явно са в дефицитна този важен про-хормон. Поради това е от решаващо значение допълването с натурален витамин D3.

2) ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ. Когато става въпрос за състава на полезните полиненаситени мастните киселини, определено съвременните храни са силно небалансирани. Идеалното съотношение на омега-3 мастни киселини към омега-6 мастни киселини е приблизително 1:2 или дори по-малко. Но в САЩ типичната диета е в съотношение около 01:17 и именно този нарушен баланс е довел до епидемия от хронично възпаление и болести. За да се балансират нещата, е важно да се яде повече мазна риба, като сьомга или да вземат добавки омега-3 на основата на риба. Това ще помогне за намаляване или дори премахване на хроничното възпаление, както и за подкрепа на мозъчното здраве и познавателните функции.

3) ПРОБИОТИЦИ. Когато храните не се ядат сурови или ферментирали, обикновено липсват ензими и бактериален състав, необходими за правилното храносмилане. Това, съчетано с прекалената употреба на антибиотици и прекомерното потребление на вредните за червата "боклуци" храни, може да доведе до тежък бактериален дисбаланс в червата, което от своя страна може да доведе до хронични заболявания. Допълването със силна формулапробиотик, обаче, може да възстанови баланса на храносмилателния тракт и значително да стимулира имунната система. Богатите полезни пробиотични бактериални щамове също могат да помогнат за възстановяване на увредените черва и да се гарантира, че токсините са ефективно елиминирани от вашата система.

4) ЦИНК. Друг важен хранителен елемент, който до голяма степен липсва от модерния начин на хранене, е цинкът. Всичко – от правилното клетъчно деление и регулиране хормона на плодородие и енергийните нива – зависи от осигуряването на здравословния цинк. Така че е важно да се вземат добавки, за да се поддържа здрава репродуктивната система, да се стимулира имунната функция и дори за предотвратяване на рак.

5) СЕЛЕН. По същия начин, тялото ви се нуждае от селен, за да произвежда глутатион, т. нар. "главен" антиоксидант. Този минерал,  използван от организма за производството на повече от 25 различни selenoproteins, е необходим за правилното регулиране на щитовидната жлеза, здравето на мозъка, имунната функция и общата профилактика на заболяванията. Високи дози селен могат също да подпомогнат естествената детоксикация на тежки метали и други замърсители от тялото, както и за защита срещу рака.

6) "СУПЕРХРАНА” ЗЕЛЕНИТЕ. Повечето хора не консумират ежедневно подобни неща. И дори да ядат пресни салати с вечерята си, вероятно все още не получават достатъчно "супер" Зелените. Това е мястото на висококачественитезелени добавки. Чрез добавянето им вие можете значително да повишите антиоксидантния прием, енергийните нива, имунната система и в крайна сметка вашето благополучие.

7) МАГНЕЗИЙ. Здравето на храносмилателната ви система зависи от магнезия – този жизненоважен минерал, който помага да се задвижат нещата. И за съжаление, милиони хора са в дефицит на този важен хранителен елемент, който често е причината да остават предразположени към главоболие, липса на енергия и податливост на други заболявания, като загуба на костна маса и органна недостатъчност. Допълването с висококачествени добавки на магнезий, обаче, може да се избегне недостига на магнезий.

8) CoQ10. Може да се каже, че най-важният хранителен елемент за енергизиране на клетките в тялото ви, CoQ10, известен също като коензим Q10, е от решаващо значение за производството и на ензими, и на енергия. След около 25-годишна възраст, човешкото тяло бавно започва да губи способността си да произвежда CoQ10, което може да доведе до бързо стареене и свързаните с него здравни проблеми. Добавянето  на CoQ10 може да помогне за блокиране на вредните ефекти от свободните радикали и окисляването,и дори да се предотвратят хронични заболявания.  

Ethan A. Huff http://www.naturalnews.com/039663_nutritional_supplements_health_daily_intake.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *