4 начини да спрете болката в коляното и да избегнете операция

4-ways-kill-knee-pain-avoid-surgery-800x600

Ефектите от болка в коляното са много и често влошават качеството на живота. Ето защо в тази статия предлагаме естествени решения за отстраняване на проблема. Моля ви да имате предвид тези опции, преди дори да помислите за  артроскопия или реконструктивна хирургия на коляното. Те са се доказали като до голяма степен неуспешни и безполезни според проучвания и доклади на пациентите. Изчерпете всички други средства, преди да обсъдим хирургията по сериозен начин. С налични толкова много природни решения, облекчението не трябва да бъде далеч.

Подобряване на вашата диета

Диетата е сътрудник на възпалението и болката, но също така може да ви помогне да ги намалите. Противовъзпалителната и намаляващата болката диета е лесна, със страхотен здрав вкус и трябва да включва:

  • Зелени листни зеленчуци - зеле, спанак, швейцарско зеле, къдраво зеле, ряпа и зелена горчица.
  • Риба, рибено масло, морски дарове - омега-3 мастни киселини (в морски храни или хранителни добавки), сьомга, риба тон, сардини, херинга, пъстърва, и миди.
  • Термогенни подправки - чесън, джинджифил, куркума, горчица, лют червен пипер кайен , лук, карамфил.

Диета е дългосрочен план за предотвратяване на възпалението и намаляване на болката. Тя отнема известно време, за да предизвика промяна. Така че започнете веднага и  продължете вашия противовъзпалителен хранителен режим като  промяна на начина ви на живот!

Подпомагане на ставата

Тъй като има толкова много неща, които минават и пресичат  колянната става, поставянето на горните и долните мускули в баланс е от съществено значение,  да се запази силна структура и да се намали неестественото движение. Когато има дисбаланс в мускулатурата на прасците, бедрата и осакатяване на мускули, коленете могат да бъдат изтеглени неестествено на една страна, която е много по-слаба от другата. Това се случва, когато квадрицепсите са по-развити, а прасците са по-слаби, или когато са прекалено стегнати или прекалено слаби или се създава напрежение чрез дърпане, носене на товар или преместване на тялото. Можете да научите лесно упражнение, за да се балансира коляното ви тук.

Изследване на емоционалната компонента на болката

Болката се получава от повече причини от простото физическо натоварване. Ако не, как може да се обясни внезапната болка в коляното или болките ниско в гърба на човек, който седи по цял ден и не се занимава с интензивни натоварвания? Проблемът е, че много хора, вкл. и лекарите, не признават или просто пренебрегват емоционалните, психо-соматични причини за болка. И все пак това е по-разпространено отколкото си мислите и може да се класифицира като Синдром на причинения от напрежението миозит (Tension Myositis Syndrome (TMS).

TMS е опорно-двигателно неврологично разстройство, създадено от ума и емоциите, която променя самата физиология и причинява болка и други симптоми. По същество се смята, че стресът и потиснати емоции като гняв и тревога са основната причина за хронична болка и множество други заболявания като главоболие от напрежение, фибромиалгия, синдром на дразнимото черво (IBS), запек, темпорална ставна дисфункция (TMJD) и тинитус (шум в ушите).

TMS казуси показват, че ако емоционалните компоненти се разглеждат успешно, физическите заболявания, които са били досега нерешими, изчезват почти мигновено. Диагнозата TMS е мощно средство за облекчаване на хронична болка. Можете да научите повече за TMS в статията, която  написах за него тук.

Ако е необходимо, загубете част от теглото

Независимо дали сте с наднормено тегло или просто сте малко по-тежки, загубата на тегло ще намали болките в коляното,ще подобри функцията на колянната става, както и ще намали възпалението, защото тя редуцира  товара, пуснат на ставата. Всеки паунд на телесните мазнини се равнява на около пет паунда на натоварване на ставите. Така, дори да загубите малко телесно тегло, това може да донесе големи резултати.

Dr. Mark Wiley

http://easyhealthoptions.com/4-ways-kill-knee-pain-avoid-surgery/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *