Направете тези промени, които понижават риска от диабет

diabetes-800x600

Има много промени в начина на живот, които можете да направите, за да намалите риска от диабет. Разбира се, начинът на хранене е с най-голямо значение. Но не всички промени  са толкова лесни, колкото да прекарате няколко минути на седмица в дейност, която намалява сериозно вашия риск ...

Намаляване на риска от диабет е във вашите ръце, особено ако тези ръце са приковани около гирите. Съвместно изследвания на Harvard School of Public Health (HSPH) и University of Southern Denmark показва, че най-малко девет минути ден  вдигане на тежести може да подобри шансовете ви за избягване на диабет. Но повече упражнение е още по-добре.

Проучването, публикувано в Archives of Internal Medicine, показва също, че извършването както на аеробни упражнения, така и на вдигане на тежести, осигурява най-добрата защита срещу диабет тип 2.

"До сега, предишни проучвания са докладвали, че аеробните упражнения са от голямо значение за предотвратяването на диабет тип 2", казва водещият автор Anders Grøntved  от University of Southern Denmark. "Но много хора имат затруднения да участват или да се придържат към аеробните упражнения. Тези нови резултати показват, че упражненията с тежести до голяма степен могат да служат като алтернатива на аеробните упражнения за превенция на диабет тип 2. "

Изследователите анализирали навиците за упражнения на 32 002 души, участващи в здравно проследяващо проучване в продължение на 10 години, от 1990 до 2008 г. Те са открили, че тези, които са прекарали по-малко от един час седмично във вдигане на тежести, намалили риска от диабет с 12 процента. Но тези, които прекарали  повече от 150 минути на седмица, са претърпели спад с 34 процента.

Посветените на тренировките имат най-малкия риск от диабет тип 2. Хората, които правят повече от 150 минути на седмица аеробни упражнения, съчетани с най-малко 150 минути упражнения с тежести, имат 59 процента по-малък риск.

Easy Health Options Staff

http://easyhealthoptions.com/lift-lower-diabetes-risk/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *