ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

Iliana_BookCover

Не може да очакваме нещо или някой да  промени положението ни, докато не променим това, което е в самите нас!

Когато тялото не разполага с достатъчно жизнено необходими хранителни вещества или не успява да попълни запасите си бързо, то не може да се пребори с непрекъснатия поток от токсини. И няма друг избор, освен да ги събира, където смогне – в най-близките органи или други тъкани. Така се уморяваме все повече и повече ... и се претъпкваме с токсини. А в нашето напрегнато ежедневие пропиляваме запасите си много бързо. Например, установено е, че при критичини стресови ситуации е възможно да изразходите 50 000 IU витамин А само за 10 минути. В такова състояние и най-здравият човек само за 2 часа остава без витамин А в организма си.

Резултатът от неспирната битка на хранителните вещества срещу токсините е намаляване и изчерпване на жизнено необходимите вещества. Това именно ни отвежда до онова състояние, което не искаме да достигаме – ускорено стареене, постоянно чувство на умора, риск от заболявания и всички останали симптоми на хранителния недостиг – от влошаване на паметта до хронично главоболие, различните възпаления (артрит, простатит, неврит и т.н.), диабет, астма и дори рак.

Новите клонове в науката навлязоха по-дълбоко в структурата на човешката личност. Енергийната психология говори вече и за нов вид токсини – енергийните токсини. (Вж. Д. Фейнстейн, Д. Идън, Г. Крейг “Обещанието на енергийната психология”). Според авторите, всяко вещество, което имунната система не разпознава, може да разстрои енергийната ни система. Изложени сме на незнаен брой синтетични химикали, които не са съществували, докато телата ни са еволюирали. Поне петнадесет хиляди изкуствени химикали – от подсладители през бои и консерванти до пестициди – могат да се открият само в храната. Непрекъснатото съприкосновение с изкуствените вещества обикновено има токсичен ефект върху енергийната ни система. Макар че тези енергийни токсини не пречат по очевиден начин, може стабилно да изцеждат енергията ни. Някои хора, обаче, са силно чувствителни и страдат от цял спектър здравословни оплаквания: от алергични реакции и астма до автоимунни болести. Авторите  на тази книга използват енергийния, немедикаментозен подход за решаване на такива проблеми.

Откъс от книгата „Помислете върху това...Кога, защо и как да поддържаме нашето здраве“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *