Използването на антибиотици при кърмачета се свързва с астма

antibiotics

(NaturalHealth365) Много родители на деца с аутизъм, хиперактивност (ADHD), астма и алергии (4-те „А“) отбелязват, че децата им често са на антибиотици. Едно скорошно проучване установи връзка между употребата на антибиотици през първата година от живота и развитието на астма.

Как употребата на антибиотици причинява астма? 

Ново изследване, публикувано в The Lancet Respiratory Medicine,  твърди, че нарушеният вирусен имунитет и генетичните варианти в зоната на хромозома 17, увеличава повече риска и от използване на антибиотици в началото на живота, и по-късно от развитие на астма, отколкото антибиотиците сами по себе си. Обаче други изследвания оспорват тази констатация.

Научната връзка между астмата и антибиотиците

В същия брой на The Lancet Respiratory Medicine  има изследване, което посочва, че връзката между астмата и антибиотиците се дължи на "хигиенната хипотеза" – тъй като днес децата са изложени на по-малко микроби, отколкото в миналото. В същото време изследвания, публикувани в The Annals of Allergy, Asthma, and Immunology  през същия месец (май 2014), показват, че смущенията в стомашно-чревни микрофлора на децата нарушават имунната система и са причина децата да развият астма.

Както при повечето хронични състояния обикновено причината не е само една и понякога няколко фактора, настъпващи по едно и също време, предизвикват състоянието. Затова, дори ако те наистина не са съвсем сигурни защо астмата и антибиотиците са свързани, как можем да го предотвратим? Отговорът всъщност е доста прост – колкото е възможно повече да се сведе до минимум употребата на антибиотици за нашите деца.

Кои са най-добрите "природни" антибиотици?

Ние, в Healing 4 Soul, разбираме, че антибиотиците са необходими понякога и установяваме, че някои природни антибиотици често решават въпроса, премахвайки необходимостта от фармацевтичен антибиотик.

Чесън, мед, кокосово масло, колоидно сребро са използвани често в практиката ми с фантастични резултати. В Healing 4 Soul нашето мото е "Ние сме тук, за да образоваме, не за да „лекуваме“ с медикаменти" и ние се стремим да изцеряваме пациентите по естествен, природен път.

Posted by: Sima Ash in Autism News

http://www.naturalhealth365.com/1045_antibiotic_asthma.html/

Sima Ash

За автора: Sima Ash от Healing 4 Soul е клиничен и класически хомеопат и сертифициран клиничен диетолог, който използва уникален подход за първи път от Tinus Смитс, MD, наречена CEASE терапия. Целта на CEASE лечението е системна детоксикация на причините за болестта, водещо до стъпка по стъпка до подобряване и възстановяване на здравето в индивида.

References:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24835835
http://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600%2814%2970109-2/fulltext
http://www.healing4soul.com/articles/childrens-health/41-linking-reflux-with-ear-infections
http://www.beyondpesticides.org/infoservices/pesticidesandyou/Summer2011/antibiotics-fruit.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *