Как с ежедневно ходене може да сваляте по половин килограм седмично

Fat man holding a measurement tape against white background
Fat man holding a measurement tape against white background

Спазването на здравословна диета е солидна основа за дълготрайно здраве и благоденствие, но това не е достатъчно, за да ви поддържа стегнати и тонизирани. За хората, които не разполагат с време или пари, за да посещават фитнес зали всеки ден, ходенето предлага безплатен и приятен начин да отслабнете и да останете във форма. Ходенето е също едно от най-деликатните сърдечно-съдови упражнения, а е добре и за поддържане на костната плътност.

Ако сте сериозни по отношение на намаляване на теглото, един прост начин да използвате ходенето за отслабване, е да се стремите да изгаряте 500 калории на ден всеки ден. Половин килограм мазнина съдържа 3500 калории, така че, ако ходейки изгаряте 500 всеки ден, ще отслабвате с около 0,5 кг на седмица. Удвоявайте тренировката си в някой ден, ако искате да имате почивен ден през тази седмица.

Има една уловка. 500 калории е повече, отколкото си мислите и извеждайки кучето на разходка около блока няма да изгори близко до това количество. Една от основните причини хората да не губят тегло е надценяването на това колко трудни са тренировките и подценяването на това колко много ядат. Затова, ако искате да достигнете до 500 калории, ще се наложи да използвате някои трикове.

Добавете наклон

165-килограмов човек изгаря само 225 калории, ходейки един час с умерен темп от около 5 км/час. Но това е добре, защото ако добавите наклон във вашите пешеходни тренировки, изгаряте до 50% повече калории. Примери за наклони включват хълмове, стълби и 7% наклон на бягаща пътека. Може и да желаете да повишите наклона в зависимост от това в каква форма вече сте.

Вдигнете темпото

Ако не живеете някъде с хълмове наблизо и не обичате стълби, друг вариант е да ускорите темпото. Разходка с високо темпо от 7 км/ч изгаря 472 калории за 165-килограмов човек. Добавете няколко допълнителни минути или няколко стъпала в края на тренировката и ще получите вашите 500 калории. Или просто вървете мъничко по-бързо. Ходенето само с 300 м/ч по-бързо, изгаря толкова калории все едно тичате.

Приложете Скандинавски стил

За хората, които не са фенове на бързото ходене или на баирите, има и трети вариант: ходене с щеки. Скандинавското ходене е последният писък на модата в Скандинавия, но не е трудно да се намери скандинавска скиорска машина в САЩ, защото това е един ефективен метод за упражнения.

Използването на скандинавското ходене като със скиорски щеки имитира движението на скиорите. Ще изгаряте около 20 до 45% повече калории от ходенето по този начин, което означава, че може да се насладите на малко по-спокойна скорост от 5.5 км/ч на равен терен и да си получавате вашите 500 калории за час.

Интервално бягане

Може би си мислите, имате нужда от нещо по-бързо, когато имате само 30 минути за упражнения. Това е възможно, но ще трябва да добавите интервали. Говорим за интервали, когато включвате някои по-високо интензивни периоди във вашата тренировка.

След леко пет-минутно загряване с умерено ходене, спринтирайте една минута и след това ходете две минути. Повторете това 10-12 пъти и след това ходете бавно пет минути. Това би трябвало да изгори около 500 калории, но колкото повече тежите, толкова повече ​​изгаряте.

Това са четири ефективни възможности да ви помогнат да отслабвате непрекъснато чрез ходене. Обаче, преди да започнете всяка програма за тренировка или значително да увеличите вашата редовна тренировъчна програма, говорете с вашия лекар. Също така, ако ходенето в продължение на един час е твърде натоварващо, правете го 30 минути сутрин и 30 минути вечер.

Post by I&V

Sourse:  Sarka-Jonae Miller

For more information:

http://www.fitnessmagazine.com/workout/cardio/walking/burn-more-calories-walking/
http://www.livestrong.com/article/462075-calories-burned-in-interval-running/

Sarka-Jonae Miller е популярна като персонален треньор, масажист-терапевт, автор е на книги, статии във вестници и списания.

One thought on “Как с ежедневно ходене може да сваляте по половин килограм седмично

  1. Pingback:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *