Предупредителни сигнали, че сме в дефицит на магнезий

Magnesium-650X

Дефицитът на магнезий е много по-често срещан, отколкото хората подозират. Почти всеки жител на планетата е с магнезиев дефицит и затова е добре да знаете предупредителните знаци, които могат да ви индикират за това състояние.

Много хора не разбират значението на магнезия по начина, по който разбират значението на калция или желязото, например. Обаче адекватните нива на магнезия са от решаващо значение за мозъка, сърцето и мускулната функция, а заедно с калция, витамини D и K е нужен за подпомагане здравето на костите.

Шум в ушите или загуба на слуха

Шумът в ушите или постоянният, писклив шум в ушите е чест симптом за дефицит на магнезий, както и загубата на слух. Има редица изследвания, посветени на връзката между ушното здраве и нивата на магнезий. В едно китайско проучване беше установено, че магнезият в достатъчни количества предотвратява образуването на свободни радикали, които могат да доведат до загуба на слуха. В проучване на Mayo Clinic беше установено, че при пациенти със загуба на слух лекуването им с добавяне на магнезий често помогнало за възстановяване на тази загуба в рамките на три месеца.

Мускулни крампи или тремор

Магнезият е от решаващо значение за оптимизиране на мускулната функция. Без него тялото би било в състояние на конвулсии, защото този е минералът, който позволява на мускулите да се отпуснат. Ето защо, например, магнезиев оксид се използва капково за облекчаване на родилни болки и защо магнезият се намира в толкова много сънотворни добавки. Липсата на достатъчно магнезий, следователно, може да доведе до лицеви тикове, мускулни крампи (спазми) и потрепвания или спазми на краката по време на сън.

Депресия

Връзката между ниските нива на магнезий и депресията беше разбрана преди повече от век, когато лекарите го използвали за лечение на това разстройство на менталното здраве. Съвременната наука е подкрепила тази линия с изследвания в психиатрична болница в Хърватия, установявайки, че много пациентите с опити за самоубийство са имали изключително ниски нива на този важен минерал. Едно предимство на магнезия пред традиционните антидепресанти е липсата на странични ефекти, понякога свързани с тези медикаменти.

Нарушена сърдечна функция

Както по-рано обсъдихме, ниските нива на магнезий могат да имат ефект върху мускулите по цялото тяло, а това включва и сърдечния мускул. Недостатъчният магнезий може да предизвика състояние, известно като сърдечна аритмия, при което сърцето не успява да бие редовно и това, на свой ред, може да доведе до по-голям риск от усложнения като инфаркт и инсулт. Ето защо, например, лекарите в Henry Low Heart Center в Кънектикът лекуват пациентите си аритмия с медикаменти, които съдържат магнезий.

Камъни в бъбреците

Много хора вярват, че камъните в бъбреците са причинени от излишък на калций, но в действителност виновникът е липсата на магнезий. Магнезият предотвратява образуването на камъни в бъбреците като възпрепятства свързването на калция с оксалат, двете съединения, които образуват тези камъни. Камъни в бъбреците може да бъде непоносимо болезнено, така че е добре да се знае, че нещо толкова просто, като магнезиевите добавки, може да предпазва от тях!

Ако изпитвате някой от тези симптоми, добре е да се консултирате с лекар. Също така е разумно да следвате диета, която включва храни като бамя, слънчогледови или тиквени семки, бадеми, соя или черен боб, кашу и спанак, тъй като всички те са естествени източници на магнезий.

Post by I & V

Източници:

Magnesium DeficiencySigns of Magnesium Deficiency, Christine. S, http://blogs.naturalnews.com/5-warning-signs-magnesium-deficiency/

3 thoughts on “Предупредителни сигнали, че сме в дефицит на магнезий

 1. Pingback:

 2. ЗдравкаИнкова

  След отстраняване на жлъчен мехур с 2 камъка в нея,продължих да образувам камъни в жлъчните пътища.В продължение на 4 год.ми бяха направени 4 RCPE.Моля за съвет относно диета и до колко пъти е безопасно изваждането на камъните по този начин.

  Reply
  1. HealthNearNature.com

   Post author

   Здравейте госпожо Инкова,

   Както надявам се сте установили, целта на нашия сайт е да разпространява и популяризира най-новата научна информация за здравето и мнението и препоръките, които експертите дават. За съжаление вашият случай е специфичен и изисква твърде широко търсене на релевантната информация – а това отнема много време и ако трябва и да превеждам откритото, означава много труд, време и, разбира се, е скъпо. Почти ежедневно получавам поръчки за специализирано търсене на информация и всяка заявка чака реда си.

   Моята препоръка е да поискате съвет от вашия лекуващ лекар и особено да поискате точни указания за диетата, която трябва да прилагате. Винаги зад такива хронични проблеми стои на първо място начинът на хранене – променете го и ще откриете добри резултати.

   Съветвам ви да направите собствено търсене в сериозните сайтове (да влизате в нашите форуми е несериозно и подвеждащо), за да достигнете до мнението на световните авторитети. Търсенето отнема време и усилия, но собственото ви здраве заслужава това.

   Аз лично така правя, защото за мен „знанието е най-добрата рецепта“, което съм доказала и в личния си живот, и в книгата си. Сърдечно Ви препоръчвам моята книга „Помислете върху това …“, защото тя ще ви даде базови знания. Неслучайно хората я наричат „библия на здравето“, „енциклопедия на здравето“, „настолна фамилна книга“ и др.п. Разбира се, има и много други източници, но ще си спестите времето, което посветих за откриване, обобщаване и синтезиране на огромен обем информация само в 600 страници. Имам ограничени бройки, но мога да Ви я изпратя, ако желаете, като ми пишете на личния ми електронен адрес hnn@iv-auto.com.

   Наскоро излезе и препоръчах на всички, загрижени за здравето хора, новия филма „That Vitamin Movie“ – този документален филм представя мнението на редица световни експерти. Сигурна съм, че ще Ви е полезен.

   Аз съм си решила много тежки здравни проблеми чрез новата информация от новите лекари и експерти и вярвам, че и Вие можете да го направите. Изборът е в нашите ръце!

   С пожелания за успех и пълноценно здраве,
   Илиана Веселинова

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *