Ферментирали храни помагат на бебето да избегне основни здравни проблеми

изтеглен файл (1)

Осигуряването на изобилие от пробиотици под формата на ферментирали храни е един от най-мощните начини за възстановяване на полезната чревна флора на бебето. Често дори няма да бъдат необходими комерсиални пробиотични добавки.

Суровото органично кисело мляко се понася добре от повечето бебета и деца. Най-добре е да правите свое собствено кисело мляко у дома от сурово органично мляко и да започнете с много малки количества. Щом установите, че киселото мляко се понася добре, започнете въвеждането на кефир (айрян). Ако имате някакви проблеми с млечни продукти, можете да заместите киселото мляко или кефира с ферментирали зеленчуци. Избягвайте кисело мляко с добавки от магазините за хранителни стоки, тъй като е натоварено със захари, които хранят патогенните бактерии – точно обратното на това, което търсите.

Има повече пробиотични проучвания, отнасящи се за възрастни, отколкото за деца, а още по-малко за бебета. За съжаление много малко изследвания са посветени на изучаването на пробиотиците за новородени, особено за новородени с изключително ниско тегло при раждането, но научните изследвания до този момент са твърде обещаващи.

Явно е, че пробиотиците предоставят редица ползи за бебета и деца. Например, според едно проучване ежедневното пробиотично допълване може да намали риска от екзема на детето с 58%. Друго проучване установи, че ежедневна доза от Lactobacillus reuteri може да помогне при колики.

Пробиотиците са доказано полезни също и при нечревни възпалителни заболявания

images (14)

Други скорошни проучвания потвърждават значението на чревното здраве за здравословни проблеми, като псориазис и синдром на хроничната умора. Едно такова проучване, публикувано в списанието Gut Microbes, е интересно с това, че е първото проучване, показващо как един-единствен пробиотичен щам може да повлияе на вашата системна имунна система. Както беше съобщено от Medical News Today:

"Мукозната имунна система предпазва вътрешните мукозни повърхности на тялото, като например стомашно-чревните, урогениталните и дихателните пътища. Тези вътрешни повърхности действат като бариера пред външния свят за вътрешните тъкани на тялото, които след това са защитени от систематичната имунна система. Има някои убедителни доказателства, че пробиотиците, или полезните чревни бактерии влияят върху развитието и поддържането не само на микробния баланс в червата и на мукозната имунна система, но също така и на систематичната имунна реакция."

Sourse http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/02/probiotics-allergies.aspx?e_cid=DNLWelcome_Art2&et_cid=DM96207&et_rid=1320220681%0d%0a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *