Погрижете са за вашето зрение

ochila-300x192

Запазете най-ценния си актив!

Виждали сте какво се случва с ваши приятели или членове на семейството, когато зрението им се съсипе. Трябва им помощ при шофиране, пазаруване, поръчки, дори при плащане на сметки. Изведнъж, излизането от дома става лукс. Те са самотни, депресирани – това е ужасно ...

"Слепотата и слабото зрение могат да доведат до загуба на независимостта и понижено качество на живот", предупреждава Elias A. Zerhouni, MD, директор на Националния институт по здравеопазване.

Нищо чудно, че според проучване на общественото мнение все повече хора казват, че предпочитат да загубят крайник и да са в инвалидна количка, отколкото да загубят скъпоценното си зрение! Разбира се, не ви е нужно медицинско проучване, за да ви каже, че ако запазите зрението си ясно, ще се радвате на повечето си любими дейности, ще посещавате повече места, ще се забавлявате повече и ще се чувствате по-щастливи и по-здрави.

Все пак вашето зрение не може да се погрижи само  за себе си!

За съжаление, около 180 милиона души по света вече страдат от слабо зрение или слепота. Ако искате с напредването на възрастта да запазите острото си зрение, вместо да наблюдавате как се влошава, трябва да подкрепяте, защитавате и подхранвате очите си, за да избегнете слабата ретинна циркулация и увреждането на макулата.

ТЕСТ:  Застрашени ли са ретините ви?

 1. Над 40 години ли сте?
 2. Страдате ли от замъглено, неясно зрение?
 3. Пиете ми алкохол?
 4. Пушили ли сте?
 5. Имате ли проблеми с поддържането на нормално ниво на кръвната захар?
 6. Вземали ли сте болкоуспокояващи?
 7. Прекарвате ли повечето време на открито?
 8. Трудно ли поддържате здравословно тегло?

Ако отговорите с “Да” на 4 и повече въпроса, тогава вие сте застрашени от нарушена ретинна циркулация или увреждане на ретината. А всеки един от тези проблеми може да открадне бистротата на зрението ви. Но можете да се възползвате от полезните свойства на научно тестваните и доказани нутриенти за подкрепа, защита и хранене на ретината.

 images (41)

 Никога не е късно да започнете да подпомагате зрението си!

Много хора не се замислят за очите си, докато не започнат да страдат от неясно, замъглено зрение. След това пък се притесняват, че вече е твърде късно. Но това не е вярно!

Мъже и жени, ползващи съответните нутриенти, започват да виждат отчетливо, ясно. В действителност, изследвания, като например European Eye Study показват, че тези хранителни вещества придобиват още по-съществено значение от средна възраст нататък в грижата за остро, фокусирано зрение.

От тази статия ще разберете, че:

Остаряването не е истинската причина за загуба на зрението!

 И антиоксидантните витамини не са достатъчни, за да го спрат!

Ако сте се уморили да ходите на очен лекар и да си тръгвате с все по-строги предписания от миналогодишните, не сочете с пръст стареенето. Не възрастта е тази, която бавно влошава зрението ви.

Ако поради замъгленото, неясно зрение трудно виждате или четете, трябва да обърнете по-голямо внимание на ретината си ... Ретината лежи на вътрешната повърхност на окото. Тя е чувствителна към светлината, както филма във фотоапарата. Тя превръща визуалния свят в образи, които мозъкът може да чете. Така четете вестника си всеки ден или да се наслаждавате на ярките цветове на залеза. За съжаление, най-новите изследвания на National Eye Institute (NEI) показват, че ретината е под тиха атака ...

Ясното ви зрение може просто да изчезне!

Вашият очен лекар може да ви е говорил за очното налягане. Твърде много налягане означава, че ретината не получава достатъчно кръв. Но има нещо, което вашият лекар може да не ви е казал: вашата ретина може да получава толкова малко кръв без дори да знаете! Ретината няма нервни окончания. Това означава, че увреждането настъпва и вие не можете дори да го усетите. Просто зрението ви се влошава.

Нещо повече ...

Популярните антиоксиданти няма да помогнат!

Може да вземете антиоксиданти и все още да не виждате ясно!

Антиоксидантите защитават ретината срещу щетите от свободните радикали. Може и да се изненадате, но обикновените антиоксиданти не могат да подпомагат фините кръвоносни съдове или да подобрят кръвообращението в окото. Не може дори и бета-каротинът!

Нищо чудно, че може да вземате много добавки и все пак зрението ви да става по-размазано, по-мъгляво. И активният ви начин на живот започва да ви се изплъзва ...

Новата тайна билка  за орлово зрение:

Екстрактът от борова кора (Maritime Pine) е богат на полезни съставки, които са били използвани в Европа в продължение на 40 години, за да поддържат здравословната циркулация в тялото.

Сега, изследвания, публикувани в Journal International Ophthalmology, показват, че хора, приемащи борова кора, изпитват революционно подобрение на здравето на кръвоносните съдове на ретината. Проучени са пет клинични изследвания с 1289 пациенти и е потвърдено, че боровата кора “подобрява капилярната устойчивост”!

С други думи ...

Фините кръвоносни съдове стават по-издръжливи!

Боровата кора се привързва към стените на кръвоносните съдове и създава "уплътняващ" ефект, както специалните, устойчиви на атмосферни влияния ботуши. Няма доказателства, че някой популярен антиоксидант може да направи това!

Когато кръвта не може да прокапва през тези малки кръвоносни съдове, тогава очното налягане не скача нагоре. С други думи, ретината се наслаждава на свеж прилив на здравословна циркулация и очите оживяват отново. Ясното зрение е повече от забележително ...

Неясното, размазаното зрение става бистро!

При едно клинично проучване, мъже и жени със загуба на зрението съобщават за значително изостряне на зрението (зрителна яснота) след вземане на борова кора.

Те дори се представят по-добре на тестовете Snellen Eye Chart. Това е диаграмата, която се използва при всеки тест на зрението. Забележително е, че 18 от 24 пациенти, които са участвали в проучването, съобщават за:

 • Намаляване на замъгленото, размазаното зрение
 • По-ясно виждане на буквите
 • По-добра точност при определяне на буквите
 • И при това – изцяло естествено

 Освен това, още четири проучвания потвърждават остро зрение

След преглед на четири допълнителни изследвания върху боровата кора, очни експерти потвърждават, че се “увеличава остротата на зрението”. Това е като да виждаш света с чисто нови очи!

Необходими разбира се и антиоксиданти. Но ако вземате само един антиоксидант за очите си, уверете се дали е който трябва ...

За щастие водещите изследователи  вече могат да представят  важни резултати, сведени до конкретни препоръки.

Victor Marchione, M.D.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *