Болестта на Алцхаймер е диабет тип 3?

alc2

Нарастващ брой изследователи сега се отнасят към болестта на Алцхаймер като  "диабет тип 3".

Проучванията показват над 300% повишен риск от съдова деменция и близо 200% по-голям риск от болестта на Алцхаймер при хората с тип 2.

Но добрата новина е, че можете да възстановите увредените мозъчни клетки, да промотирате здравословно функциониране на мозъка и значително да намалите риска от развитие на болестта на Алцхаймер.

Чрез драстично намаляване приема на захар и въглехидрати и нормализиране нивата на инсулин, можете да поддържа остър ум и пълна памет сега и през златните си години.

Препоръчвам въглехидратите да съставляват не повече от 20% - 30% от вашата диета. 

Но има и много повече, което можете да направите. Аз също препоръчвам хром, канела и Gymnema Sylvestre, които доказано намаляват кръвната захар. Препоръчвам омега-3 мастни киселини, за да запазите мозъка си остър.

  • Омега-3 са незаменими мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства, които пречат на слепването на протеин и когнитивен упадък. Карат мозъчните клетки да произвеждат повече LR11, протеин, който помага за изчистване на амилоиден протеин, който е причина за плаките в мозъка, открити при пациенти с болестта на Алцхаймер.

Хромът премахва глюкозата от кръвта. (Препоръчвам 600 мкг на ден.)

Аз препоръчвам една чаена лъжичка на цейлонска канела на ден в храната. Добавяйте я към шейкове или кафе, или я поръсете в кисело мляко. Можете също така да вземете добавка канела. Препоръчвам на 500 мг на ден.

Повечето масови диетолози препоръчват яденето на две порции мазна риба на седмица. Най-добрите източници са скумрия, херинга, сьомга, пъстърва и прясна риба тон. Този вид диета трябва да ви осигури между 800 и 1000 мг жизненоважни омега-3 мастни киселини на седмица.

Но след години на проследяване на омега-3 нивата на моите пациенти знам, че е почти невъзможно да се получи достатъчното количество омега-3 от вашата диета. Ето защо аз препоръчвам да вземате висококачествени хранителни добавки с омега-3, гарантиращи съдържанието на DHA и EPA.

Имате нужда от поне 500 мг на DHA омега-3 мастни киселини и около 60 мг EPA омега-3 мастни киселини всеки ден.

Цитирана литература:

1 Fehm HL, et al. Prog. Brain Res. 2006;153:129-40.
2 Meletis C., Alzheimer’s: "Type 3 Diabetes?" Whole Health Insider. 2013 May 1.
3 Nahas R. Canadian Family Physician. June 2009;55(6):591-6.
4 Khan A., Safdar M, Ali Khan MM, Khattak KN. “Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes.” Diabetes Care. 2003 Dec; 26(12):3215-8.

To Your Good Health,

Al Sears, MD, CNS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *