Нормализирайте кръвното си налягане естествено, за цял живот

_thumb

Как да нормализирате кръвното си налягане за останалата част от живота ви, без опасни лекарства.

Следната информация ще ви помогне не само да държите кръвното си налягане под контрол, но и да оптимизирате цялостното си здраве и качеството на живот по безброй други вълнуващи начини. Ще прочетете за важността на ...

  • Премахване на два вида храни, които са отрова за повечето хора, но особено ако имате високо кръвно налягане
  • Балансиране на омега мазнините във вашата диета
  • Нормализиране на теглото
  • Управление на вашия емоционален живот
  • Упражняването като лекарство
  • Подходящо излагане на слънце
  • Експериментиране с добавки и други алтернативни съвети за подобряване на кръвното налягане

Премахнете зърнените храни и захарите от менюто си

Ако имате високо кръвно налягане, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете всички зърнени храни и захарни изделия от диетата си, докато и теглото ви, и кръвното ви налягане се нормализират.

Когато премахнете зърнените храни и захарните изделия от диетата си, вие сте на път да постигнете добро ниво на инсулина в кръвта ви.

Ако вие сте като повечето хора с хипертония, имате инсулиновите рецептори, които не работят ефективно. Имате състояние, известно като инсулинова резистентност (IR). За да компенсира, тялото ви произвежда повече инсулин.

Консумирането на захари и зърнени храни - включително всякакъв вид хляб, макаронени изделия, царевица, картофи или ориз - ще е причина нивата на инсулина да останат повишени.

Повишените нива на инсулина са много токсични и могат да доведат до разрушителни последствия за здравето ви.

Инсулинът съхранява магнезий, но ако инсулиновите ви рецептори са притъпени и вашите клетки растат резистентни към инсулин, не можете да съхранявате магнезий и той излиза от тялото ви чрез уринирането. Магнезият, съхраняван в клетките, отпуска мускулите. Ако нивото на магнезия е твърде ниско, кръвоносните съдове по-скоро ще се свиват, вместо да се отпуснат, което ще повиши кръвното налягане и и ще намалява енергийните ви нива.

Инсулинът също влияе на кръвното ви налягане, като кара тялото ви да задържа натрий. Задържането на натрий предизвиква задържане на течности. Задържане на течности, от своя страна, води до високо кръвно налягане и в крайна сметка може да доведе до сърдечна недостатъчност.

Когато консумирате високо-въглехидратна храна, вие повишавате както кръвната си захар, така и нивото на инсулин. Високото ниво на инсулин действа като много силен стимулант за симпатиковата нервна система. Реакцията на симпатиковата нервна система предизвиква спазми - свиване - на артериите. И ако вие вече страдате от високо кръвно налягане, това допълнително свиване на кръвоносните съдове може да увеличи риска от сърдечен удар.

По Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *