Поглед към здравното състояние на нашите деца

3a6ac4ec56f3c98aab162a8b7e76ed89

Привържениците на конвенционалната медицина често твърдят, че удължаването на средната продължителност на живота и цялостното подобряване на качеството на живот се дължи на фармацевтичните лекарства, ваксините и други съвременни "здравни" интервенции.

Но проучване от 2011 г., публикувано в списанието на American Academy of Pediatrics, сочи една много по-различна история, разкриваща, че днешните деца стават все по-болни, като повече от половината са поразени от някакъв вид хронично заболяване.

Първоначалната цел на изследването е била да се оцени цялостното здраве на  децата чрез сравняване степента на заболеваемост с фактори като достъп до здравеопазване, раса и етническа принадлежност, място на пребиваване и състоянието на специални нужди. Но в хода на проучването, учените неволно разкриват една шокираща реалност, която е получила малко, ако въобще е получила, внимание – приблизително половината от младежкото население на възраст 17 години и по-млади страдат най-малко от едно от 20-те най-чести хронични заболявания.

"Като цяло, проучването съобщава, че 43% от децата страдат поне от едно от 20-те разглеждани състояния, като затлъстяването не е включено", пише Heidi Stevenson. Тези състояния включват забавяне в развитието, алергии, неспособност да учат, астма, дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD), ушни инфекции, мигрена, главоболие, речеви проблеми, нарушения в храносмилането, депресия, аутизъм и диабет.

Но когато затлъстяване или наднорменото тегло също се отчетат, този процент скача с повече от 10 до 54,1 %, което илюстрира сериозна и постоянно влошаваща се здравословна епидемия в Америка. Според U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), броят на затлъстелите деца на възраст между 6 и 11 години се е увеличил повече от три пъти от 1980 г. насам. Случаите на астма, хранителни алергии, неспособност за учене, аутизъм и много други заболявания също се е увеличил драстично сред по-младото население през последните три десетилетия.

Съвети за отглеждане на деца  без болести

Предлагането на храни, които са станали все по-замърсени от генетично модифицирани организми (ГМО), химически токсини и тежки метали е едно възможно обяснение за това нарастване на боледуването на децата. Но друг “голям слон в стаята” е постоянно разширяващият се каталог на ваксини, който се разду от една шепа ваксини само срещу най-тежките инфекциозни болести през 1980-те години до повече от 30 ваксини за всички видове болестни състояния днес. И това увеличение на ваксинации корелира директно с нарастването на хроничните заболявания по едно и също време, което повдига някои основателни въпроси относно тяхната безопасност.

Така че, ако сте родител, загрижен за здравето на собствените си деца, е важно внимателно да оцените всяка ваксина, препоръчвана от вашия лекар и да се опитате да прецените нейната безопасност и ефективност. Можете също така да храните децата си без ГМО само с органични храни и да им давате много чиста, без флуорид вода за максимално здраве. Това, съчетано с насърчаване на децата ви да си играят повече навън и да им осигурявате много физически упражнения и витамин D от естествена слънчева светлина, е сред най-простите и най-ефективни протоколи, гарантиращи, че те растат здрави и без болест.

Другите препоръки включват да допълвате храната на вашите деца със "суперхрани", като спирулина, висококачествено рибено масло и др. Тъй като са наситени с хранителни вещества, тези храни ще подпомогнат по естествен път усилването на имунната система на вашите деца, така че да бъдат много по-малко податливи на хронични заболявания. Можете също така да учите децата си на ефективни прочистващи тялото принципи, като сурови сокове, например, или да използват инфрачервена сауна, за да се изхвърлят токсините с потта.

Колкото по-малки са децата, когато започнете, толкова по-добри шансове ще имате, за да им изградите правилни навици на хранене за цял живот; навици, които подпомагат, а не разрушават здравето.
По Ethan A. Huff

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *