Не правете тези детоксикационни грешки … може да ви навредят

Doctor-Reading-Chart-Happy

(NaturalNews)В днешния свят токсините са навсякъде около нас, правейки детоксикацията от съществено значение за оптималното здраве. Например, всяка година около 3 милиона тона пестициди попаднат в околната среда, благодарение на традиционните земеделски практики.

В допълнение, има около 475 токсични химикала сред типично женските ежедневни продукти за лична хигиена. От домакинските препарати до замърсяването на въздуха в затворени помещения, до живачните пломби – токсини заплашват здравето ни по толкова много начини.

Защо ние трябва да се грижим за детоксикация

Около 90 % от всички ракови заболявания могат да бъдат проследени до токсините в околната среда. Токсините в околната среда също така са свързани с такива заболявания и разстройства, като болестта на Алцхаймер, артрит, хронично възпаление, диабет и затлъстяване. Ако страдате от някои от тези здравни проблеми, трябва да помислите колко действително е важна детоксикацията.

Научете как ефективно да премахвате нежеланите тежки метали и други примеси.

Как потребителите са заблуждавани от твърдения, че детоксикацията не е необходима

Докато природните и алтернативните методи за здравето са все по-популярни в западната култура, усилията за детоксикация продължават да се сблъскват със скептицизъм. Противниците на процеса на детоксикация го етикетират като "измама" и твърдят, че тялото има пълна възможност да се детоксикира без допълнителна намеса.

Но приемането на това обяснение може да бъде опасно за вашето здраве. Според д-р Хедрик, тялото наистина има способността да се детоксикира. Но съвременният обем на токсини в околната среда – много от тях невиждани досега – го прави твърде голям за тялото, за да се справи самó.

В исторически план, връщайки се назад във вековете, е имало твърде реална заплаха от токсично претоварване, както и целенасочени усилия за справяне с проблема. Днешните стратегии за детоксикация обикновено имат подобни цели, като например:

  • Премахване източника на токсична експозиция;
  • Включване на полезни растителни продукти;
  • Стимулиране на естествените детоксикационни пътища на организма.

Да живееш в токсичен свят: Какво ни мотивира да търсим детоксикация

Има купища доказателства, че токсичните вещества са навсякъде около нас – от пестицидите, съмнителните стоматологични материали и процедури, замърсяването на въздуха в затворени помещения от мебели, химикалите в храната ни и в почистващите препарати – това са само някои от тях. Повечето хора признават тези опасности, но ето проблемът ...

Малцина ще променят начина, по който живеят, за да избегнат контакта с тези отрови. Те продължават да използват вредни вещества, за които знаят, че са опасни за здравето им. И това продължава, докато се сблъскат с някое съдбоносно събитие. Тази повратна точка може да дойде с раждането на дете, смърт на любим човек, диагностика на заболяване или най-често – просто перспективата на преждевременно стареене.

Каквато и да е конкретната причина, това настъпва, когато сме готови да приемем един нов начин на живот. Казано по-просто от д-р Hardick, "ние се разболяваме и уморяваме от това да бъдем все болни и уморени".

Jonathan Landsman

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *