Тест: Дали черният ви дроб вика за помощ?

dark-circles-2

Нека си го кажем: няма значение колко е трудно да опитате, просто няма спасение от химическите токсини във въздуха, който дишаме, водата, която пием и почвата, в която вашата храна се отглежда.

Токсичното претоварване е реален проблем, който може сериозно да увреди здравето ви и да ви накара да се чувствате дебели, болни и уморени. Това се случва, когато черният ви дроб - главният детоксикиращ орган на тялото ви - просто не може да се справя със задачата да елиминира токсините, на които сте изложени ежедневно.

Дали черният ви дроб вика за помощ? Направете тази едноминутна оценка, за да разберете. (Проверете всички позиции, които се отнасят до вас).

  1. Често имам проблеми с храносмилането или подуване на корема след хранене. ☐
  2. Копнея за сладки, нишестени или солени храни. ☐
  3. Постоянно се провалям в опитите за отслабване. ☐
  4. Често се чувствам уморен или апатичен, появяват ми се тъмни кръгове под очите. ☐
  5. Имам трудности при концентрацията или при поддържането на фокуса. ☐
  6. Моите настроения се колебаят и често се чувствам раздразнителен. ☐
  7. Имам сърбежи по кожата или други симптоми на алергия. ☐
  8. Лесно настивам. ☐
  9. Имам необяснимо главоболие или други болки. ☐
  10. Имам проблеми със запиването или със спането. ☐

Ако сте отговорили с да на два или повече въпроса, вероятно черният ви дроб се бори, за да си свърши работата и ако не предприемете действия сега, здравето ви ще продължи да страда и вероятно да се влошава. Но е важно да разбирате това, което правите, за да  не си нанесете повече вреда, отколкото полза.

"Детоксикиращите" програми, които обещават да отървете тялото си от токсини, със сигурност са модерни, но дали са толкова ефективни, колкото техните привърженици твърдят, че са? И което е важно – безопасни ли са? Може да се изненадате като научите какво открих в моето проучване.

Детоксикацията стана мода, но здравословна ли е?

Ако се чувствате изтощени, апатични, тежки, подути, със "замъглен мозък", раздразнителни или нещо друго тревожно състояние, вероятно се чудите какво да направите, за да се чувствате по-добре. Може би сте чували за детоксикация и как тя може да ви помогне да отслабнете, да проясните мозъка си и да повишите енергията си. Вероятно са ви казали, че детоксикацията може да прочисти черния дроб, да подобри имунната функция, да изглеждате и да се чувствате по-млади.

И с все по-голямия брой изследвания, свързващи излагането на токсини със здравни проблеми, вариращи от когнитивен упадък до хормонален дисбаланс, то не е чудно, че детоксикацията е толкова модерна.

Но това, което повечето хора не осъзнават е, че правейки детоксикацията погрешно, може действително да увеличавате риска, който тези опасни токсини крият! Това е така –  прочистването всъщност може да направи тялото ви "по-мръсно" или по-токсично, и последиците за здравето ви може да бъдат катастрофални.

По  Joshua Corn

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *