Указания за предотвратяване на затлъстяването и рака

 

img1359486600

За щастие, много можете да направите, за да намалите риска от рак. Превенцията обаче е ключова и поддържане на здравословно тегло е част от превантивния начин на живот. Вярвам, че можете практически да елиминирате риска от рак и хронични заболявания и радикално да подобрите шансовете си за възстановяване от рак, ако в момента го имате, като се придържате към следните стратегии, които ще ви помогнат да нормализирате вашето тегло и инсулиновата/лептиновата си чувствителност.

  • Периодичното гладуване е отлична стратегия, ако сте с инсулинова/лептинова резистентност, имат диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания или се борите с теглото си. Периодичното гладуване не е постоянна програма на хранене; щом инсулиновата ви резистентност се подобри и нормализирате теглото си, можете да започнете да ядете повече храна, отново по-често, тъй като вие ще сте възстановили способността на организма ви да изгаря мазнините за гориво.
  • Купувайте цели органични храни и ги гответе от нулата. На първо място, това автоматично ще намали консумацията на захар, която е коренната причина за инсулиновата резистентност и наддаването на тегло. Също така е доказано ясно, че ако искате да избегнете рака или ако в момента имате рак и резистентност към инсулина, ТРЯБВА да избягвате всички форми на захар, особено фруктозата, която храни раковите клетки и стимулира растежа им. Уверете се, че общият прием на фруктоза е по-малко от 25 грама на ден, или 15 грама, ако се борите с инсулинова резистентност или имате симптоми на инсулинова резистентност (диабет, високо кръвно налягане, затлъстяване или сърдечна болест).

Ако купувате органични продукти, ще намалите и вашето излагане на пестициди и генно модифицирани съставки (и в преработените храни), и автоматично ще се избягвате изкуствените подсладители и вредните преработени мазнини. Говорейки на мазнини, повечето хора се нуждаят от 50-85% здравословни мазнини в диетата си за оптимално здраве. Източниците на здравословни мазнини, които да добавите към вашата диета, включва авокадо, масло от органично сурово мляко от хранени с трева животни, органични млечни продукти, кокосови орехи и кокосово масло, незагряти органични масла от сурови ядки и семена, органични яйчени жълтъци и меса от хранени с трева животни.

  • Избирайте органичните меса, за да избягвате генно модифицирани съставки, пестициди, хормони, антибиотици и други медикаменти, ускоряващи растежа. Обмислете и намаляване консумацията на протеин до един грам на килограм крехка телесна маса, тъй като излишъкът от протеин (особено от месо, обработено с хормони и антибиотици) може да насърчи растежа на тумора.
  • Избирайте стъклени съдове за съхранение, за да се избегнат химикалите, разрушаващи ендокринната система.
  •  Преосмислете как приготвяте и готвите храната си: Препоръчвам да ядете най-малко една трета от храната си сурова. Избягвайте пържена или храна на грил и  вместо това я варете, задушавайте или гответе на пара. Помислете за добавяне на борещи се с рака цели храни, билки, подправки и хранителни добавки към вашата диета, като броколи, куркумин, ресвератрол.

 

By Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *