Просто кажете не на причиняващите рак лекарства против кръвно налягане

just-say-no-cancer-causing-blood-pressure-medications

Продължителната употреба на често използваните лекарства за кръвно налягане увеличава риска от рак на яйчниците, рак на гърдата и рак на кожата.

Тези ракови опасения се появиха на бял свят, когато престижното списание Lancet Oncology установи, че хората, които са взимали лекарства против артериалното налягане, имат значително повишен риск от нови ракови заболявания.

Списанието на Американската медицинска асоциация публикува изследване, в което жени, които  приемат  блокери на калциевите канали в продължение на 10 години,  увеличават риска от развитие на рак на гърдата с 2,5 пъти. Едно проучване на Kaiser Permanente в Калифорния показва, че някои антихипертензивни медикаменти увеличават чувствителността  към слънчева светлина. Нифедипин (блокери на калциевите канали) и хидрохлоротиазид (диуретици) са свързани с рак на епителните клетки, известни като плоскоклетъчен клетки, които са основната част на най-външния слой на устните и кожата.

Сега ние трябва да се притесняваме за рак на устата? Не благодаря.

Ако наистина искате да се понижи кръвното налягане, тук е нещо, което трябва да знаете: изчистете  калция от артериите и кръвното ви налягане ще спадне.

Диаметърът на вените и артериите се отразява на размера на кръвното налягане, тъй като кръвта трябва да премине през тях. А по-голям отвор означава по-малко налягане. Но когато кръвоносните съдове стават облицовани с пластове от калциеви отлагания, кръвта трябва да прокара през стеснени пътища и кръвното налягане се покачва.

Естественият начин за промиване на тези депозити е чрез увеличаване на приема на една форма на витамин К, наречена К2. Способността K2 да ни предпази от сърдечно-съдови заболявания е ясно установена. Някои изследователи дори са предефинирани сърдечно-съдови заболявания като до голяма степен дефицит на витамин К2. Ето защо:

Витамин К2 работи с витамин D, за да се увеличи Matrix GLA Protein, протеинът, отговарящ за защитата на нашите кръвоносни съдове от калциево натрупване.

K2 също насочва калция към скелета, докато не му позволява да се депозира там,  където не е необходимо, т.е. артериите.

Витамин К2 активира протеинов хормон, наречен остеокалцин, произведен от костни клетки, наречени остеобласти. Този хормон е необходим, за да се свързва калция в матрицата на костта. В същото време, остеокалцинът се появява, за да се предотврати калциевото  депозиране в артериите.

Повечето K2 добавки са под формата на MK7. MK7 се извлича от Nattokinase, който идва от японски ферментирал соев продукт, наречен натто. Не забравяйте, че това не е обработена соя, а и не цялата соя е лоша. Така че, ако искате, можете да получите много MK7 (К2), като консумирате  натто, който е сравнително евтин.

Трябва ви около 180 мкг витамин К2 на ден, за да се увеличи артериалната еластичност и се отървете от артериалния  калций, който можете да получите от добри мултивитаминни добавки.

Bob Livingston

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *