Вземете своевременни мерки с правилните хранителни вещества за предпазване от макулна дегенерация

macular-eye-150x150

Водещата причина за слепота при възрастни над 50 години е дегенерацията на макулата. 11 милиона възрастни американци имат някаква степен на дегенерация на макулата, свързана с процеса на стареене. 30% от хората на възраст 75 години са в това състояние на очите.

Обаче, известно е, че някои растителни каротеноиди помагат за намаляване на риска от макулна дегенерация и забавят прогресията ѝ.

Предотвратяването на свързаната с възрастта дегенерация на макулата е възможно

Основната причина за дегенерация на макулата е излагане на ултравиолетова светлина и видима светлина. Химическият стрес от твърде много глюкоза или кислород в кръвта също може да допринесе за това състояние. Тези фактори причиняват разрушаването на  светлочувствителните клетки на ретината. Ако това продължава, ще доведе до загуба на зрението и слепота.

Запазването на структурната цялост на макулата е от решаващо значение за предотвратяване на нейното разпадане.

Подобрете зрението си и запазете здравето на очите си с естествени хранителни вещества

Приемането на съответните добавки, като например шафранът, в по-дългосрочен план дава дълбоки ползи за зрението.

Друг известен подобрител на зрението  е хранителното вещество алфа-каротин. Лицата с високи нива на алфа-каротин в техните системи имат 32% по-нисък риск от преждевременна, свързана с възрастта макулна дегенерация. Като алфа-каротинът се взима заедно с екстракти от шафран и други ключови  хранителни вещества, може да бъде мощен, естествен начин за защита  от загуба на зрението.

Тези  хранителни вещества трябва да съдържат съставки като лутеин, астаксантин, цианидин-3-глюкозид и зеаксантин. Моркови, домати, чушки, цитрусови плодове и тъмни, листни зеленчуци като спанак и зеле са тези храни, които съдържат хранителни вещества за здравето на очите.

По NaturalHealth365

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *