Вие можете да предотвратите и реверсирате диабет тип 2

diabet

Докато всеки може да получи диабет тип 2, обикновено сте в най-висок риск, ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, ако водите заседнал начин на живот, ако сте жена, която е имала гестационен (при бременност) диабет, ако членове на семейството ви са с диабет тип 2 или имат метаболитен синдром.

Обаче, всички тези случаи реално имат една и съща основна, коренна причина: инсулинова и лептинова резистентност. Диабет тип 2 представлява по-голямата част от всички диабетици, а в противовес на това, което ни учат конвенционалната медицина и медиите, диабет тип 2 е почти 100% лечим само чрез промени в начина на живот.

Следните хранителни и лайфстайл изменения би трябвало да бъдат в основата на вашата превенцията на диабета и плана ви за лечение. Също така, трябва да следите нивото на инсулин на гладно. Това е също толкова важно, колкото и мониторингът на кръвната ви захар на гладно. Би трябвало нивото ви на инсулин на гладно да бъде между 2 и 4. Колкото е по-високо нивото ви, толкова по-голяма е инсулиновата ви резистентност и по-агресивно трябва да го включите във вашия план за лечение, особено когато става въпрос за промяна на храненето ви.

  • Заменете преработените храни, всички форми на захар, особено фруктозата, както и всички зърнени храни с цели, пресни храни. Главната причина за провала на конвенционалното лечение на диабета през последните 50 години е свързана с крайно погрешните препоръки за хранене. Фруктозата, зърнените храни и други формиращи захари нишестени въглехидрати са до голяма степен отговорни за неблагоприятните инсулинови реакции на тялото ви, а всички захари и зърнени храни – дори и "здравословните" като пълнозърнести, органични храни – трябва да бъдат драстично намалени.

Ако сте с инсулин/лептинова резистентност, имате диабет, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания или сте с наднормено тегло, ще бъде разумно да ограничите общия си прием на фруктоза на 15 грама на ден, докато тази резистентност бъде решена. Това касае около 80% от американците.

За всички останали, аз препоръчвам ограничаване на ежедневната ви консумация на фруктоза до 25 грама или по-малко, за да се поддържа оптимално здраве. Най-лесният начин за постигане на това е чрез замяна на преработените храни с цели, в идеалния случай органични храни. Това означава готвене от нулата с пресни продукти.

By Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *