Освободете се от тази бактерия, причиняваща рак

 

rid-your-gut-of-this-cancer-causing-bacteria-800x600-300x225

Има един вид опасна бактерия, заразила близо две трети от населението на света. Учените не знаят със сигурност как се разпространява (най-доброто им предположение е  чрез нечиста храна и вода), но те  знаят едно нещо ... тя предизвиква някои сериозни здравословни проблеми.

Някои от най-често срещаните са храносмилателни проблеми, като гадене, повръщане, стомашни киселини, лошо храносмилане и гастрит (възпаление на стомаха). Но ако не се лекува, тази лоша бактерия може да доведе и до по-сериозни проблеми като пептична язва и рак на стомаха.

Бактерията е  Helicobacter Pylori ... и това е най-лошото момче от бактериите в червата.

Но негативните ефекти от тази лоша бактерия не са ограничени до червата. Тя също така ви поставя в по-голям риск от развитие на привидно несвързани заболявания като розацея, неходжкинов лимфом и рак на панкреаса.

Сега вече учените смятат, че тя е свързана с по-сериозно неврологично разстройство - болестта на Паркинсон.

Изследователи от Университета на Малая откриха, че пациентите с Паркинсон, които са имали H. Pylori в стомаха си имат по-лоша двигателната функция, отколкото пациенти с Паркинсон, без тази бактерия. И интересното е, след като пациентите бяха лекувани  от инфекцията, тяхната двигателната функция се подобри.

Сега, разбира се, тези изследователи поставят под въпрос дали H. Pylori играе някаква роля във влошаването или задействането на симптомите на болестта на Паркинсон. Но необходими са повече изследвания, за да се разбера това със сигурност.

 

Но дори и без връзка с Паркинсон, има достатъчно уличаващи доказателства срещу H. pylori,  да ви даде стимул да отстраните тази чревна бактерия  (тя е свързана с най-малко три различни видове рак, в края на краищата).

Въпросът е: Как ще се справите с нещо невидимо като микроскопичните бактерии в червата?

Е, първата стъпка е да се изследвате за нея ... особено ако изпитвате необичайни стомашни проблеми или  някоя друга очевидна причина. И ако имате пептична язва, тогава определено вече сте се тествали сами. Но дори и ако нямате симптоми, H. Pylori все още може да се спотайва в тялото си.

Ако H. Pylori  всъщност се крие в червата, вашият лекар ще се опита да ви напише рецепта за антибиотици, за да ликвидира инфекцията. Но ако не сте доволни от антибиотиците с рецепта или искате да опитате натурални възможности на първо място, имате много безопасни и ефективни лечения, които да избирате.

Някои от най-добрите естествени средства да  спрете лошите бактерии са пробиотици, броколи, зелен чай, сладък корен, червено вино (в умерени количества) и мед.

Можете също така да се опитате да предотврати излагането на H. Pylori, на първо място, като вземете превантивни общи мерки, като миене на ръцете преди готвене или ядене, пиене на чиста, филтрирана вода,  да се уверите, че съдовете и приборите  са основно почистени и хубаво измиване на всички зеленчуци и плодове.  Учените не знаят със сигурност дали H. pylori се пренася чрез храната и водата, но това са добрите практики така или иначе,  да се запазите свободен от лошите бактерии.

По Jenny Smiechowski

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *