Още за най-големи лъжи относно храносмилането

images

"Антиациди, слабителни и таблетките против диария са безвредни"

Мислите, че може да използвате свободно продавани без рецепта средства като лаксативи, антиациди и таблетки срещу диария без да се притеснявате? Няма начин! Защото ето истината за тези "безвредни" средства:

Слабителните дразнят дебелото черво, което може да ви помогне да се изходите, но големият въпрос с лаксативите е, че с течение на времето тялото ви ще свикне с тях.

Така че, вместо мускулите на дебелото ви черво да контролират вашето изхождане, вие ставате зависим от лаксативите, за да се изхождате. Казано направо ... Не може да се изходите по своему. И това е плашеща мисъл.

Не би ли било по-добре, ако мускулите на дебелото ви черво са достатъчно силни, за да "се освободят от товара" сами?

Антиацидите елиминират повечето от киселината във вашия стомах. Но както ви показах в първата храносмилателна лъжа, това е лоша идея. Защо? Защото стомашната киселина е от решаващо значение за абсорбирането на хранителните вещества в храната (като желязо, В12, витамин D и други).

Така че, когато започнете да хрупате антиациди за понижаване на киселината в стомаха си, вие премахвате целия "киселинен баланс" в стомаха. Което може да доведе до повече стомашни киселини и храносмилателно разстройство.

И най-лошото от всичко, вие се поставяте в риск за всички видове сериозни здравословни проблеми, като слаби кости и остеопороза.

Таблетките против диария могат да бъдат животоспасяващи, ако имате диария. Но един от проблемите с тези таблетки е, че те забавят контракциите на червата.

Това не е голям проблем, ако вземете тези таблетки от време на време. Но ако разчитате на тях всеки ден, това може да доведе до сериозно увреждане на храносмилателната ви система.

Защо FDA, Wall Street Journal и New York Times предупреждават хората за тези средства

Сега, аз ще бъда първият, който ще признае, че всички тези три свободно, без рецепта продавани средства не са толкова опасни, колкото много предписвани медикаменти са.

Но те също не са и толкова безопасни, както фармацевтичните компании биха искали да вярваме.

Ето защо FDA наскоро излезе с предупреждение, че не трябва да се вземат антиациди за повече от 14 дни. А Ню Йорк Таймс предупреди, че разчитането на лаксативи може да ви принуди да бъдат зависими от тях.

Но дори страничните ефекти да не ви плашат, има голям проблем с тези продавани без рецепта лекарствени средства.

Защо продаваните без рецепта лекарствени средства НИКОГА няма да оправят храносмилането

Без значение колко облекчение получавате от тях, вие не ще можете да поправите коренната причина за вашите проблеми с храносмилането. Вие просто маскирате симптомите за момента. Може да ви помогнат да изкарате деня, но храносмилателните ви проблеми ще бъдат там и утре.

Не би ли било по-разумно реално да „ремонтирате“ и укрепите храносмилателната си система, така че да работи както трябва?

Dr. Lane Sebring M.D.
Digestive Specialist, Owner of The Sebring Clinic

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *