Някои от най-добрите здравни съвети за годината

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87418810e52b720d2d7051f1827e2468a320

Отново настъпи времето да прегърнем Новата година и да дадем нов старт в нашия път към по-здрав и по-щастлив живот. Подбраните съвети обхващат широк спектър от здравни теми.

Прилагането на някои или на всички от тях може да помогне да защитите своето здраве и благосъстояние в идните години.

Оптимизирайте вашия митохондриален метаболизъм

Вече започваме да осъзнаваме, че митохондриалната дисфункция е в основата на почти всички заболявания, а подкрепата на хранителната кетоза нараства стремително. 2016 беше година на голям пробив за този вид информация.

От над 80 години хранителната кетоза е била стандарт за грижа при неразрешимите гърчове при деца.

Сега констатираме, че от нея може да се възползва широк спектър от други заболявания, включително невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер и Паркинсон, затлъстяване, диабет, сърдечна недостатъчност, сърдечни заболявания, артрит и др.

Една от причините да работи така добре е, защото сваля възпалението до много ниски нива. Когато възпалението изчезне, тялото ви може да се лекува. Хранителната кетоза отнема газта от педала на стареенето.

Без тази информация хората ще продължават да умират преждевременно. В момента раковата индустрия се фокусира върху последващите ефекти на проблема, което е и причината "войната с рака" да има такъв жалък провал.

Когато погледнете на рака като на метаболитно заболяване, всъщност можете да се насочите и управлявате болестта без създаването на системна токсичност. Можете да направите това предимно чрез насочване към горивото, което използват раковите клетки (преди всичко глюкозата).

Без подходящо гориво, раковите клетки не могат да растат и да се размножават. Шест стратегии, които ще ви помогнат да оптимизирате митохондриалната функция, включват:

  • Максимален фастинг и други видове фастинг;
  • Консумирането на храни с ниско съдържание на нетни въглехидрати и протеини и с високо съдържание на здравословни мазнини;
  • Оптимизиране на нивата ви на желязо чрез приемане на феритин до 60 нанограма на милилитър (нг/мл);
  • Физически упражнения;
  • Намаляване производството на митохондриални реактивни кислородни видове (ROS) чрез избягване на храна най-малко три часа преди лягане;

Разумно излагане на слънце, тъй като главната част от енергията, от която тялото ви се нуждае за поддържане на системното равновесие, идва от излагането на инфрачервените лъчи от околната среда; и да се избягва светодиодното (light-emitting diode, LED) осветление.

По Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *