Как алчните компании за храни унищожават храносмилателната ви система

images

Спомняте ли си, когато бяхте млади и хранителните компании действително правеха храна, която беше добра за вас? Когато бях дете, сиренето Velveeta бе направено от мляко, сирище (ензим) и малко сол. Това всъщност беше здравословна тогава. Е, вече не!

Днес същото сирене се прави със суроватъчен протеин, млечен протеин, изкуствени консерванти и оцветители. Всъщност, още през 2002 г. FDA дори каза на Velveeta, че те не могат вече да наричат своя продукт "сирене", защото всъщност то не съдържа никакво мляко (задължително съставка в сиренето)! Така че сега те трябва да го етикетират като "подобен на сирене продукт". Но не само сиренето се е променило ...

Дори "здравословни храни" могат да разстроят вашия стомах

Чашата йогурт, което ядете за закуска, някога беше здравословна храна. Но днес? Днес е натоварено с 23 грама захар и множество изкуствени аромати. И двете съставки (захар и изкуствени аромати) могат да ви създадат разстроен стомах.

И затова тази ЛЪЖА за храносмилането е така разочароваща за толкова много от моите пациенти.

Защото дори и да се опитвате да се храните здравословно, почти невъзможно е да се избегнат тези разрушаващи червата съставки.

И не очаквайте FDA или хранителните компании да ви предупреждават за всяко от това.

Докато те продължават да трупат милиарди долари от тези храни, ще се радват да ви държат на тъмно.

Ето защо казвам на моите пациенти да се съсредоточат върху ремонтирането и укрепването на храносмилателната им система. Защо?

Защото, когато храносмилателната система работи както трябва, можете да се насладите на почти всяка храна, която искате, и все още да имате редовни движения на червата, без всички стомашни болки, газове или подуване на корема.

Не вярвайте обаче на фразата: "Всичко, което ви е нужно, е добър пробиотик."

Започнах да давам пробиотици на моите пациенти преди 17 години. Това е на светлинни години преди повечето лекари дори да знаят какво са пробиотиците.

Аз все още ги препоръчвам и днес, но има голям проблем с пробиотиците. Пробиотиците основно работят върху само една част от храносмилателната система – червата. Те не са предназначени да отговорят на други важни части на храносмилането – като черния дроб и стомаха. Те не помагат да се произвежда повече жлъчен сок (от който вероятно имате нужда, ако имате проблеми с храносмилането). И не помагат за балансиране на киселината в стомаха (което е от решаващо значение, ако имате стомашни киселини или лошо храносмилане).

Пробиотиците са велики, но те са много ограничени в това, което могат да правят. Ето защо това, което ви трябва при разглежданите проблеми, е такова решение, което да е насочено към цялостната храносмилателна система. От хранопровода до черния дроб, до стомаха и по целия път надолу към червата. Защото това е начинът да получите истинско облекчение от неща като газове, подуване на корема, случайни киселини в стомаха, запек или диария.

Dr. Lane Sebring M.D.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *