Избягвайте LED светлини

product_181

Значението на излагането на близка инфрачервена светлина за здравето и неблагоприятните ефекти на LED осветлението, обяснено от Dr. Alexander Wunsch, експерт от световна класа по фотобиология, беше друг откровен научен пробив на 2016 година за здравето.

LED осветлението може действително да бъде едно от най-вредните, неестествени EMF радиационни експозиции, които имате ежедневно. Вие не можете да почувствате близката инфрачервена светлина като топлина, и не можете да я видите, но тя има огромно благотворно въздействие от гледна точка на здравето.

Близките инфрачервени честоти са това, което липсва в нетермичните изкуствени източници на светлина, като светодиоди и флуоресцентни лампи. Важното е, че изглежда те насърчават свързаната с възрастта макулна дегенерация, която е водеща причина за слепота.

Най-вече синята светлина, излъчвана от светодиодите, също генерира големи количества ROS (реактивни кислородни видове), като по този начин засилват здравословни проблеми, вкоренени в митохондриалната дисфункция, които варират от метаболитно нарушение до рак.

Най-здравословното вътрешно осветление включва прозрачни крушки с нажежаема жичка (2700 K нажежаема жичка е топлинен аналогов източник на светлина), халогенни светлини с ниско напрежение, работещи на DC (не AC, който генерира замърсено електричество) и/или неароматни свещи.

Бъдете особено загрижени да използвате само лампи с нажежаема жичка през нощта. Вземете предвид, че след залез слънце е най-добре да сложите блокиращи синята светлина очила.

По Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *