Яжте повече от тези храни, за да насърчавате мускулния растеж

4150

Популярното убеждение е, че ако искате да изградите мускули, трябва да ядете много протеини и въглехидрати, защото въглехидратите захранват мускулите, а протеините ги изграждат. Обаче, натоварването с въглехидрати и протеин може да има значителни недостатъци по отношение на здравето в дългосрочен план, а все повече доказателства показват, че и двата не са ви нужни в прекалено големи количества за изграждане на мускули.

Едно особено интригуващо откритие показва, че тялото има механизъм, позволяващ да се изгражда мускул, дори при лишаване от храна. Някои аминокиселини – най-вече аминокиселини с разклонена верига, като левцин – сигнализират мускулните гени да растат и да изграждат протеин, и те правят това дори по време на лишение от храна, дотогава, докато тези аминокиселини циркулират в кръвния поток.

Включването възможно най-често на следните храни ще ви доставя левцин и други хранителни вещества, които играят важна роля в мускулното изграждане и поддържане. Просто само внимателно ограничавайте суроватъчния протеин в дните, в които силно тренирате.

Уловена дива сьомга от Аляска

Авокадо

Спанак

Кокосово масло

MCT (средно-верижни триглицериди) масло

Кейл

Кълнове

Горски плодове

Банани

Диня

Грейпфрут

Папая

Сурови ядки

Месо от хранени с трева говеда

Гъби

Автентичен пресован зехтин

Суроватъчен протеин

Броколи

 По Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *