Насочете се към стомашните киселини без опасните, превърнали се в навик, медикаменти

14075_big

Изследванията ясно показват, че инхибиторите на протонната помпа (ИПП) са широко  предписвани и значително се злоупотребява с тях. Те  нанасят много повече вреда, отколкото полза в дългосрочен план.

Ако страдате от чести стомашни киселини, има много стратегии за алтернативно лечение, които могат да ви помогнат да премахнете този проблем без сериозните нежелани реакции, свързани с инхибиторите на протонната помпа, които включват бъбречни заболявания, пневмония, остеопороза, фрактури на бедрената кост, деменция и повишен риск от сърдечно заболяване и сърдечна недостатъчност.

Дългосрочният отговор на стомашните киселини и стомашното разстройство е да се възстанови естествения ви стомашна баланс и функция. Най-важната стъпка е да се яде истинска храна, тъй като преработените храни и захари са сполучлив начин да се изостри киселинния рефлукс.

Редовното презасяване на червата ви с полезни бактерии и от традиционно ферментирали храни, и чрез висококачествени пробиотични добавки също е важно. Други стратегии за лечение без медикаменти включват използването на:

Сок от алое вера, витамин D, фолат (витамин B9) и други витамини от В-групата, астаксантин, суров, нефилтриран ябълков оцет, сода за хляб, корен от джинджифил,  хлъзгав бряст,  глутаминът, бетаин.

По Dr. Mercola

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *