Най-голямата опасност за кръвно налягане не е тази, за която се говори!

 

the-blood-pressure-danger-you-never-hear-about-800x600

Ако имате високо кръвно налягане, най-вероятно сте уморени от предупрежденията на вашия лекар -  изключете солта, изключете солта...

Е, вие трябва да знаете, че солта не е врагът,  за който е била смятана. В действителност, за истинския виновник вашият лекар едва ли някога е споменавал.

Ново проучване, публикувано в British Journal of Medicine’s  за въздействието на храните, които ядем върху сърдечно-съдовия риск,  установи, че " убедителни доказателства от изследвания на населението и клинични изпитвания  насочват вниманието към захарите  и особено към монозахаридната  фруктоза, която  играе важна роля в развитието на хипертонията. "

Това е важно, защото голяма част от преработените и пакетирани храни и напитки, които  американците консумират, са натоварени със захари и много от тях са "скрити" в такива термини като фруктоза, захароза, високо фруктозен царевичен сироп и други.

Най-лошият  подсладител

В своите изследвания учените установиха, че фруктозата е най-големият виновник сред факторите, които влияят на високо кръвно налягане.

Причината е, че фруктозата е захарта, която  най-често се среща в рамките на нашите преработени и пакетирани храни и напитки. Захарозата, която се намира в тези хранителни източници, се състои от равни части фруктоза и глюкоза. Въпреки това, високо фруктозният царевичен сироп обикновено се състои от 55 процента фруктоза и  45 на сто глюкоза, но това съотношение може да се измени в 80/20...

Това прави високо фруктозният царевичен сироп много труден  за преработка от организма!

Според доклада  "доказателства от епидемиологични изследвания и експериментални проучвания при животни и хора показват, че добавени захари, особено фруктозата, могат  да повишат кръвното налягане и да го направят променливо, да увеличат сърдечната честота и кислородните нужди на миокарда и да допринесат за възпаление, инсулинова резистентност и по-широка метаболитна дисфункция. "

Когато констатирате  затлъстяването, метаболитният синдром и системното възпаление сред убийците на качеството на живот, не са ви  необходими повече доказателства, за да изоставите по естествен път пакетираните храни и безалкохолните напитки.

Високото кръвно налягане е фактор за сърдечно-съдови заболявания, които са водеща причина за преждевременна смърт в развития свят. Това говори много за начина, по който така наречения "модерен  свят" консумира храната си.

Докато историята се фокусира върху солта като основна хранителна съставка за причината и превенция на високото кръвно налягане, най-новите изследвания насочват вниманието към захарта в преработените храни, особено към фруктоза. И така, в допълнение към избягване или сериозно ограничаване на приема на захар и преработени храни за управление на теглото, това очевидно е наложително за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.

По Easy Health Options

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *