Предупреждение за здравето: как захарта изчерпва от човешкото тяло 5 основни хранителни вещества

sugar-150x150

Повечето хора са наясно, че консумирането на твърде много захари може да доведе до висока кръвна захар, инсулинови скокове и затлъстяване. Също така може да повиши риска от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак. Излишната глюкоза обаче може да доведе и до хранителни дефицити, които влияят на нивата на витамините и минералите, които биха могли да достигнат клетките.

Захарта прави това изчерпвайки и редуцирайки усвояването на ключови витамини и минерали, което води до хранителни дефицити. Посочените по-долу витамини и минерали са с най-висок риск от изчерпване поради присъствието на твърде много глюкоза в организма. 

I & V

Витамин С е в опасност заради захарта

Хората са сред малка група бозайници, неспособни да синтезират витамин С сами. Освен това, витамин С и глюкозата използват едни и същи транспортери, а високите нива на глюкоза могат да забавят и ограничат усвояването на витамин С в тялото.

Буквално има състезание между глюкозата и витамин С в кръвта. Когато адекватното количество витамин С не може да достигне клетките, резултатът е намалена имунна дейност и потиснато възстановяване на тъканите.

Магнезият се изчерпва поради яденето на твърде много захар

Магнезият е нужен на почти всеки орган в тялото. Той регулира функционирането на нервите и мускулите, помага за създаването на протеин, синтезира ДНК, изгражда костите и регулира нивото на кръвната захар.

Високата кръвна захар и повишеният инсулин увеличава изхвърлянето на магнезия чрез бъбреците и кара тялото да използва резервите си. Фактът, че магнезият е необходим за ефективното регулиране на кръвната захар означава, че присъствието на захар двойно вреди на задържането на този важен минерал...

Следва продължение

По  Dena Schmidt

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *