Необичаен начин да намерите своя път към щастието

0597474001392816462_16249_600x458

Всичко, което правите в живота, го правите по една причина:  да бъдете щастлив. Можете да се ожените. Можете да се разведете. Можете да си купите нова кола. Или да имате деца. Да отидете на почивка. Да си смените гардероба.  И всичко това за да бъдете щастливи.

Но какво ще си помислите, ако ви кажа, че ключът към щастието е някъде там, където никога не сте търсили - в чинията ви.

Едно скорошно проучване от University of Warwick в Англия и University of Queensland в Австралия откри, че яденето на повече плодове и зеленчуци увеличава общото благосъстояние и удовлетвореност от живота.

Това означава, че неуловимото щастие, което сте търсили през всичките тези години, може да бъде най-близо до пазара на здравословни продукти  или на щандовете на вашия магазин за хранителни стоки ... или дори в собствения ви двор, ако се занимавате с градинарство.

След изучаване на хранителните навици на 12,000 произволно избрани хора, изследователите откриха, че хората, които престанаха да ядат малко или никакви зеленчуци и плодове и започнаха да приемат осем порции на ден, бяха значително по-щастливи в рамките на 24 месеца от вземане на промяната.

Те също така откриха, че увеличаването на щастие е подобно на това, което са видели в някой, който е бил без работа за дълго време и най-накрая си е намерил работа. С други думи, тези допълнителни порции плодове и зеленчуци  прави тези хора се чувстват извънредно добре.

Още по-интересно е, че психологическите ползите от яденето на повече плодове и зеленчуци се повишават с всяка доза. Така че, тези, които ядат най-плодове и зеленчуци са влюбени в живота, както преди две години, когато проучването е приключило.

Сега знам, че не винаги е лесно да се получат осем порции плодове и зеленчуци на ден. Така че тук са няколко начина да добавите повече плодове, зеленчуци и щастие в живота си:

  1. Яжте плодово-фокусирана закуска ... като плодово смути или кисело мляко с плодове.
  2. Яжте качествена салата най-малко веднъж на ден. Независимо дали става дума за вечеря или обяд, една голяма салата ще ви помогне да се приемете много повече зеленчуци в деня си.
  3. Подготовка на плодове и зеленчуци предварително. Ако нарежете и измиете плодовете и зеленчуците и ги държите в Tupperware контейнери в хладилника си, вие ще се окажете че ги ядете много по-често. Защото, както знаете, удобство е от ключово значение!
  4. Сменете подхапванията. Заменете картофения чипс или тортила чипс с прясно изпечен чипс от зеле .
  5. Добавяне на плодове и зеленчуци към буквално всичко, което правите. Без значение какво готвите, можете да се намерите начин за добавяне на плодове или зеленчуци. Правите омлет? Добете любимите си зеленчуци. Палачинки? Добавете боровинки.

Тези прости трикове ще ви помогнат да се насладите на повече плодове и зеленчуци, отколкото мислите, че е възможно. И в крайна сметка ще бъде по-здрав и по-щастлив човек  - което е всичко, което всеки от нас наистина иска в живота, така или иначе.

Jenny Smiechowski

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *