Храната може ли да съхранява светлина или какво представляват биофотоните?

 

00134-180x180

Биофотоните са най-малките физически единици светлина, които са складирани във и са използвани от всички биологични организми, включително вашето тялото. Д-р Фриц-Алберт Поп бе първият, който предположи, че тази светлина вътре във всички биологични организми трябва да произхожда, поне отчасти, от храната, която ядем. Когато ядете растителни храни, се смята, че светлинните вълни (фотони) се асимилират в клетките в тялото ви. Целта на тези биофотони е много по-важна, отколкото повечето хора осъзнават, тъй като те са трансмитерите на важна хранителна биоинформация, използвана в много сложни жизнени процеси в тялото ви.

Всеки жив организъм излъчва биофотони или ниско ниво на луминесценция (светлина с дължина на вълната между 200 и 800 нанометра). Смята се, че колкото по-високо ниво на светлинна енергия излъчва клетката, толкова по-голяма е жизнеността и потенциалът за трансфера на светлинна енергия в тялото ви. С други думи, колкото повече светлина е в състояние да съхранява една храна, толкова по-питателна е, когато я консумирате. Пресните, органичните зеленчуци са естествено богати на тази биофотонна, светлинна енергия.

Болестта може да настъпи, когато биофотонните емисии не са в синхрон

Изследванията на д-р Поп показват също, че светлинните емисии на здравите хора следват биологичните ритми на деня и нощта, на седмицата, на месеца. Обаче, в неговите изследвания светлинните емисии при пациенти с рак не са имали такива ритми и се появявали объркано, което навежда на мисълта, че техните клетки вече не общуват правилно. По същия начин, според изследване на д-р Поп, пациенти с множествена склероза са приемали твърде много светлина, водещо, според него, до объркване на клетъчно ниво.

Дори стресът може да влияе на вашите биофотонни емисии, карайки ги да се увеличават, когато стресът се увеличава. Известно е също, че причиняващите рак химикали променят биофотонните емисии на тялото, прекъсвайки правилната клетъчна комуникация, докато някои природни вещества могат да помогнат да се възстанови правилната клетъчна комуникация.

Например, д-р Поп установи, че имелът възстановява към нормално ниво биофотонните емисии на туморните клетки! Интересното е, че дори и конвенционалната медицина потвърди, че екстрактът от имел има благотворен ефект върху рака, с едно проучване, публикувано в Alternative Therapies in Health and Medicine, показващо, че процентът на оцеляване почти се е удвоил сред пациентите с рак на гърдата, които са приемали екстракт от имел.

Отдавна се препоръчва сурова храна за оптимално здраве. Това е така, защото живеещите на сурови храни имат най-висока биофотонна енергия. Колкото повече складирана светлинна енергия от здрави, сурови храни (това не бива да се бърка със статуса ви на витамин D, който се произвежда чрез слънцето върху кожата ви) имате, толкова по-голяма е мощта на цялостното ви електромагнитно поле и, следователно, толкова повече енергия е на разположение за лечение и поддържане на оптимално здраве.

Само въпрос на време е значимостта на светлинната енергия за вашето здраве да става все по-широко призната и прилагана в областта на медицината. Дотогава не забравяйте, че вашето тяло не е направено само от тъкани, кръвоносни съдове и органи – то също така е съставено и от светлина.

Сборен материал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *